Naisleijonat tekivät MM-historiaa – Löivät Kanadan!

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti Yhdysvalloissa järjestettävien MM-kisojen toisessa ottelussaan ylivoimaisena pidetyn Kanadan 4-3.

Kanada otti heti ottelun alussa kuskin paikan, mutta Suomi puolusti tehokkaasti ja piti Kanadan poissa maalipaikoilta. Sanni Hakala vei lopulta Suomen 1-0 johtoon ajassa 18.42 Susanna Tapanin syötöstä. Kanada iski pelin kuitenkin salamannopeasti tasoihin, kun Marie-Philip Poulin yllätti Suomen maalia vartioineen Noora Rädyn vain 27 sekuntia myöhemmin.

Toinen erä sai upean alun Suomen päästessä pelaamaan ylivoimaa. Petra Nieminen laukoi kiekon maaliin puolen minuutin ylivoimapelaamisen jälkeen. Syöttöpisteet osumaan keräsivät Minnamari Tuominen ja Susanna Tapani. Kanada tasoitti ottelun jälleen nopeasti. Suomi kuitenkin sisuuntui ja Kanadan maalia vartioinut Emerance Maschmeyer sai kaivaa kiekon selkänsä takaa alle kolme minuuttia Kanadan tasoitusmaalin jälkeen. Suomen maalin iski aiemmin syöttöpisteille kahdesti päässyt Susanna Tapani.

Kolmannessa erässä Kanada paineisti Suomea ja löi pelin jälleen tasoihin aivan erän alkuun. Tämän jälkeen Noora Räty teki pari tärkeää torjuntaa Suomen puolustaessa sinnikkäästi. Ottelun ratkaisu syntyi erän lopussa, ajassa 58.19, kun Ronja Savolainen onnistui maalinteossa. Kanada haki vielä kiivaasti tasoitusta, mutta Suomi onnistui pitämään johtonsa.

Kanada ei ole koskaan aiemmin hävinnyt Kansainvälisen jääkkiekkoliiton IIHF:n alaisessa ottelussa muulle maalle kuin Yhdysvalloille. Tappio oli kuluvissa kisoissa Kanadalle toinen, kun se avausottelussaan hävisi USA:lle maalein 0-2. Suomi puolestaan hävisi oman avausottelunsa Venäjälle 1-2. Suomi kohtaa A-lohkossa seuraavaksi USA;n.