Tappara välieriin – Ilves kesälomille

Tampereella taisteltiin tänään välieräpaikasta, kun perinteiset kiistakumppanit Tappara ja Ilves iskivät yhteen seitsemännessä ja puolivälieräsarjan ratkaisevassa ottelussa.

Ottelun lähtökohdat olivat kutkuttavat, kun Tappara tasoitti otteluvoitot eilen pelatussa trillerissä. Ratkaisu saatiin vasta ajassa 107.39 Blake Parlettin ampuessa kiekon siniviivalta Ilves-verkkoon.

Seitsemäs puolivälierä sai räjähtävän alun Jani Lajusen huudattaessa Tappara-faneja ainoastaan 22 sekunnin pelin jälkeen. Valtteri Kemiläinen ja Veli-Matti Savinainen kirjauttivat osumaan syöttöpisteet. Vajaat kuusi minuuttia myöhemmin Henrik Haapala lisäsi Ilveksen tuskaa tämän kevään ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan, johon esityön teki kapteeni Jukka Peltola. Ilves otti samassa ajassa aikalisän ja Karri Kivi valoi uskoa pelaajiinsa.

Tappara kontrolloi peliä ja pyrki paineistamaan Ilvestä onnistuen siinä hyvin, eikä jaloissakaan ollut nähtävissä väsymystä eilisen pitkän pelin tiimoilta. Ilveksen pelissä oli aistittavissa pientä mailanpuristusta, eikä joukkue tahtonut päästä laadukkaille maalintekopaikoille.

Ilves haki kavennusta kolmannen erän lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut ohittamaan Tapparan maalivahti Dominik Hrachovinaa.

Kevään kiekkosensaatio jäi täten torsoksi Tapparan voittaessa ratkaisevan puolivälierän lukemin 2-0 passittaen Ilveksen kesälomalle. Nollapeli oli Hrachovinalle pudotuspelikevään toinen.

Illan toisessa mittelössä JYP varmisti välieräpaikkansa lähettämällä HPK:n kesälomalle luvuin 3-2.