Metallurg Magnitogorsk lähellä finaalipaikkaa

Metallurg Magnitogorsk voitti Ak Bars Kazanin vieraissa KHL:n välierien kolmannessa ottelussa lukemin 3-2. Voiton pääarkkitehtinä hääri laitahyökkääjä Danis Zaripov. Venäläinen kuritti entistä pitkäaikaista seuraansa kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Kazan oli ottelun ensimmäisessä erässä niskan päällä. Vierailijat sortuivat jäähyilyyn, ja kun ottelua oli pelattu 12:13, siirsi myös Rauman Lukosta tuttu Justin Azevedo kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Hienon syöttökuvion jälkeinen laukaus jäi maalin edustalle, josta puolustaja Chris Lee sai syötettyä kiekon Azevedolle. Tällä oli helppo työ sivaltaa kiekko ohi auttamatta myöhässä olleen Vasili Koshechkinin. Azevedo oli lähellä onnistua toisen kerran heti perään, mutta b-pisteeltä lähtenyt laukaus ei aivan löytänyt tietään maaliin. Erän lopulla Kazan onnistui vielä saamaan kiekon tolppaan.

Toisen erän alku oli tasaista. Ajassa 31:55 Sergei Moziakin kuitenkin tasoitti tilanteeksi 1-1 kovalla laukauksella b-pisteen kaarelta. Kiekko painui ohi Emil Garipovin, joka ei pelaajamassan takaa nähnyt räpyläpuolelle sijoitettua lämäriä. Osuma tuli ylivoimalla, kun Kazanin Vasily Tokranov oli kärsimässä hyökkäyspäässä hankittua estämisjäähyä.

Kolmannen erän alussa Kazanin suomalaispuolustaja Atte Ohtamaa sai Alexander Seminin epäonnistuneen laukauksen seurauksena mailan kasvoihinsa. Ohtamaan naama aukesi tilanteessa, joten Magnitogorskille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Ylivoimalla Kazania ei onnistanut, mutta ylivoiman loputtua Mikhail Glukhovin poikittaissyöttö kimposi onnekkaasti puolustajan luistimen kautta maalivahdin patjojen välistä maaliin.

4 minuuttia ennen loppua alkoi Zaripovin näytös. Viivasta lähtenyt laukaus pomppi venäläisen lapaan, jonka jälkeen hän kiersi maalin ja survoi 2-2 tasoituksen sisään vanhanaikaisella. Viimeisillä minuuteilla vierailijat heiluttivat tahtipuikkoa. Ajassa 58:38 pitkän painostuksen jälkeen Zaripov pääsi kiekkoon, ja toimitti sen tolpan kautta maaliin matalalla kääntölaukauksella.

Sekä Kazanin Ohtamaa että Magnitogorskin Oskar Osala ja Tommi Santala jäivät ilman tilastomerkintöjä. Metallurg johtaa ottelusarjaa nyt 3-0. Sarja on katkolla torstaina Kazanin kotikentällä.