Kanada häikäisevällä nousulla MM-finaaliin!

Kanada pelaa jääkiekon maailmanmestaruudesta huomenna kello 21:15 alkavassa loppuottelussa.

Kanadan ja Venäjän välinen välierä alkoi kovalla taklauspelillä ja Venäjän hienoisella hallinnalla. Venäjä odotutti Kanadan supertähtiä ja piti täten pelin näpeissään. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin pyöreässä tasatilanteessa.

Toisessa erässä Venäjä iski kaksi upeaa osumaa, jotka olivat kuin vanhan punakoneen oppikirjasta. Nopeat vastahyökkäykset ja maalinedussyötöt poikittaissuunnassa veivät Venäjän kahden maalin karkumatkalle. Maalit viimeistelivät Jevgeni Kuznetsov ja Nikita Gusev, joista jälkimmäinen maalasi ylivoimalla.

Kanada pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla ja Mark Scheifelen ohjaama osuma aloitti vaahteralehtien kirin. Venäjä oli käytännössä koko erän sillassa ja kanadalaiset hyödynsivät itänaapurimme paniikin. Vajaa viisi minuuttia ennen päätössummeria Nate MacKinnon suti Kanadan tasoihin. Vain alle kaksi minuuttia myöhemmin Kanada iski voittomaalinsa. Vaarallisesti maalilla pyörinyt kiekko päätyi lopulta Ryan O’Reillyn maalattavaksi venäläispuolustajan epäonnisen potkun seurauksena. Kanadan neljännen maalin teki tyhjään maaliin Sean Couturier.

Kanada kohtaa huomisessa loppuottelussa Ruotsi-Suomi -ottelun voittajan, kun taas häviäjä putoaa Venäjän vastustajaksi pronssipeliin.