Suomi tänään MM-finaalissa!

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa tänään MM-loppuottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Pikkuleijonat voittivat eilen pelatun välieräottelunsa Venäjää vastaan 2-1 jatkoajan jälkeen.

Suomi aloitti maalinteon toisessa erässä, kun Venäjän Pavel Koltygin joutui rangaistusaitioon kampituksesta. Jesse Ylönen vei Suomen 1-0 johtoon ylivoiman päätössekunneilla Santeri Virtasen ja Jesperi Kotkaniemen esitöistä. Pikkuleijonat pääsivät vielä toisen erän lopussa pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt.

Venäjä tuli peliin mukaan kolmannen erän alussa. Kirill Slepets onnistui ohittamaan Suomen maalia vartioineen Ukko-Pekka Luukkosen siirretyn rangaistuksen aikana. Molemmat joukkueet pääsivät kolmannessa erässä hakemaan ratkaisua ylivoimalla, mutta eivät siinä onnistuneet ja finalistia lähdettiin hakemaan jatkoajalle.

10-minuuttisen jatkoajan loppupuoliskolla Toni Utunen pysäytti pelikellon aikaan 67:01 ja johdatti Pikkuleijonat komealla siniviivalaukauksellaan kolmannen kerran putkeen kultamitalipeliin. Maalin syöttäjiksi merkattiin Aleksi Anttalainen sekä Rasmus Kupari.

Illan toisessa välierässä USA oli Ruotsia parempi maalein 4-3 niin ikään jatkoajalla ja eteni Suomea vastaan tämän illan huipennukseen.

Suomi ja USA kohtasivat alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa myös kaksi vuotta sitten, jolloin Yhdysvallat voittivat kultaa lukemin 2-1. Viime vuonna Suomi oli finaalissa Ruotsia parempi murskaavasti 6-1.

Hallitseva maailmanmestari Suomi lähtee puolustamaan kirkkaimpia mitaleja tänään Suomen aikaa kello 20.30.

Pronssiottelu Venäjän ja Ruotsin välillä alkaa kello 16.30.