NHL:ssä vahva suomalaisyö!

Yön NHL-kierroksella nähtiin useita suomalaisonnistujia. Peräti 11 ottelun kierros oli erikoinen siinä mielessä, että jokainen joukkue onnistui maalinteossa vähintään kerran, eikä yhdessäkään ottelussa tarvittu jatkoaikaa.

Carolina Hurricanesin suomalaistulokas Sebastian Aho jatkoi vahvaa kevättään. Aho saalisti syöttöpisteen ylivoimalla Justin Faulkin 2-3 -kavennusmaaliin. Tämän jäädessä ottelun viimeiseksi maaliksi, menetti Hurricanes käytännössä pienenkin mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan.

Minnesota Wildin ja Colorado Avalanchen välinen kamppailu oli suomalaisittain hienoa katseltavaa. Erik Haula laukoi ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla jo kauden 14. maalinsa. Voittomaaliksi jääneeseen 3-1 -osumaan syöttöpisteet merkattiin hienon esityön tehneille Mikael Granlundille ja Mikko Koivulle. Granlundille syöttöpiste oli NHL-uran 200. tehopiste. Koivu ja Haula saivat syöttöpisteet myös Jared Spurgeonin onnekkaaseen 2-0 -osumaan. Coloradon Mikko Rantanen onnistui vielä toisen erän lopulla läpiajon päätteeksi kaventamaan tilanteeksi 5-2, mutta kolmannessa erässä Avalanche ei saanut kiriä aikaiseksi.

Dallasin maalivahtiongelmat jatkuivat jälleen Tampan vieraana, kun Lightning voitti ottelun 6-3. Torjuntavuorossa ollut Kari Lehtonen yllätettiin 5 kertaa, ja ruotsalaispuolustaja Anton Strålman viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Dallasin suomalaispuolustaja Esa Lindell merkkautti kuitenkin syöttöpisteen kaikkiin kolmeen Starsin osumaan. Jatkuvasti suurempaa vastuuta ansaitseva Lindell on tehnyt tällä kaudella tehot 6+11. Heikosti pelanneen Dallasin valopilkku on myös plus-miinus -tilastossa 9 osumaa plussalla.

New York Rangers päätti 8 kotitappion putken Philadelphia Flyersin kustannuksella. Loppukaudesta Philadelphiaan siirtynyt Valtteri Filppula teki 4-3 -lukemin loppuneen ottelun ensimmäisen ja viimeisen osuman. Filppula on seuranvaihdoksen jälkeen saalistanut pelaamissaan 17 ottelussa tehot 5+3.