F1-tiimiesittely: Williams

Uutena sisään tukevasti rahoitettu 18-vuotias tulokas Lance Stroll, parinaan kokenut ja lyhyeltä “eläkkeeltä” palannut Felipe Massa.

Tallin tiedot
Nimi: Williams Martini Racing
Runko: FW40
Moottori: Mercedes-Benz M08 EQ Power+

Kuljettajat:
Felipe Massa #19
Lance Stroll #18

Perinteikäs Williams-talli on ollut mukana formula ykkösissä vuodesta 1977 lähtien. Viime vuosikymmenen vaikeiden vaiheiden jälkeen talli on palannut MM-sarjan kärkipäähän. Kausi 2014 lupaili Williamsin nousemista haastamaan muut kärkitiimit. Jo silloin autoa käskyttänyt Felipe Massa onnistui yhdessä silloisen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen kanssa saalistamaan yhdeksän palkintosijaa ja Williams sijoittuikin MM-sarjassa kolmanneksi, heti Mercedeksen ja Red Bullin jälkeen. Seuraava kausi toi jälleen kolmossijan vaikka palkintopallijuhlat harvenivatkin yhteensä neljään podium-sijaan. Kausi 2016 oli odotuksiin nähden heikko. Kuskikaksikko Massa-Bottas toi maineikkaalle brittitallille 138 pistettä ja viidennen sijan MM-sarjassa.

Mitä uutta?
Williams ajaa sisään tulokaskuljettajaa, Lance Strollia, ja sulauttaa Paddy Lowea tallin organisaatioon. Lowen paluuta talliin, jossa hän hankki syömähampaansa, nyt teknisenä johtajana ja hallituksen jäsenenä, ei kannata aliarvioida. Hän tuo syvällistä tietoa siitä, miten Mercedes toimii, ja hänen odotetaan johdattavan tallin uuteen nousuun.

Seuraa heitä:
Felipe Massa päätti pitkän uransa viime kauden päätteeksi, kunnes Bottaksen siirtyessä Mercedekselle, sai Felipe puhelun Williamsilta. Oli aika kaivaa ajohanskat takaisin kaapin perältä. Massa on sarjan aliarvostetuimpia kuljettajia, mutta toisaalta, tilastot eivät valehtele. Mies on toistuvasti ollut tallikaverinsa jaloissa, oli työnantajana sitten Williams tai Ferrari. Maailmanmestaruutta brasilialainen on päässyt juhlimaan kerran, tosin vain kymmenen sekunnin verran. Mahtaako Felipen  motivaatio olla täysin kohdillaan eläköitymisen jäljiltä ja pystyykö hän vihdoin olemaan selkeä ykköskuski tallissaan? Arvokasta kokemusta ja osaamista Massa tuo ainakin tiimilleen.
Tallikaveri Lance Stroll tuotiin formula ykkösiin isolla rahalla ja noilla rahoilla tullaan maksamaan vielä oppirahoja. Strollilta on lupa odottaa myös hyviä otteita ja nuorukaisen tehtävänä onkin laittaa mahdollisimman hyvin kampoihin tiimikaverilleen. Muutamissa kisoissa tulemme varmasti näkemäänkin hyvin motivoituneen ja nälkäisen kanadalaisen brassin edellä, se on jopa oletettavaa. Felipe Massa ja Lance Stroll ovat kenties sarjan epätasaisin kuskikaksikko.

Arvio:
Lowelta ei kannata odottaa ihmeitä tänä vuonna. Tämä on siirtymävuosi, ja Williams tarvitsee aikaa ja lisää rahaa noustakseen kärkipaikoille. Sijoille 5-6.

201 Lukukerrat