F1-tiimiesittely: Toro Rosso

Red Bullin junioritalli vaihtoi tänä vuonna Renaultin voimayksikköön, mutta pitää kuljettajansa Carlos Sainzin ja Daniil Kvyatin.

Tallin tiedot
Nimi: Scuderia Toro Rosso
Runko: STR12
Moottori: Renault R.E.17

Kuljettajat:
Carlos Sainz #55
Daniil Kvyat #26

Kaudella 2016 Toro Rosso palasi Ferrarin voimayksikköihin ajettuaan aiemmalla kaudella Renaultin moottoreilla. Kausi oli kuin toisinto edeltäjästään, ainoastaan kuljettajakaksikossa tapahtui muutos, kun emotalli Red Bull pudotti heikosti suoriutuneen Daniil Kvyatin Toro Rossolle vaihdossa Max Verstappeniin. STR onnistui saalistamaan viime kaudella 63 pistettä ja oli MM-sarjan seitsemäs.

Mitä uutta?
Toro Rosso vaihtoi Ferrarin voimayksikön Renaultiin “parantaakseen synergiaa Red Bullin kanssa”, tallipäällikkö Franz Tostin mukaan. Tekninen johtaja James Key on ylistänyt Renaultin edistymistä viimeisen vuoden aikana, ja Tost on halunnut, että Mercedeksen ylivoimaan puututtaisiin, jotta muut moottorinvalmistajat pääsevät tasoihin – mutta niin ei tule tapahtumaan.

Seuraa heitä:
Daniil Kvyat ja Carlos Sainz. Daniil koki kovan kolauksen tullessaan alennetuksi Red Bullin organisaatiossa. Epätasaiset ja huolimattomat suoritukset kantautuivat hänen mukanaan ja viime kausikin sujui mollivoittoisesti. Tätä nykyä miehellä on siviilielämää myöten kaikki kunnossa ja se tulee vaikuttamaan hänen suorituksiinsa alkaneella kaudella. Siitä saimme osviittaa jo Barcelonan talvitesteissä. Tallikaveri Carloksesta ei kukaan puhunut mitään, kun vierellä ajoi lahjakas Max Verstappen. Syytä olisi, sillä Carlos on itsekin lahjakas. Tältä temperamenttiselta espanjalaiselta voimme odottaa näkevämme tällä kaudella selvän tasonnoston jos auto vain antaa siihen mahdollisuuden. Daniil ja Carlos – ehkä koko sarjan tasaisin voimakaksikko.

Arvio:
Tämä on tulos tai ulos -vuosi Sainzille (hänen kolmantensa STR:ssä) ja Kvyatille (laina-ajalla tultuaan alennetuksi Red Bullilta). Ilotulitusta voi olla luvassa. Sijoille 7-8.

225 Lukukerrat