F1-tiimiesittely: Renault

Renault tähtää viidenteen sijaan toisena kilpailuvuotenaan paluunsa jälkeen. R.S.17:n ratissa ovat kuljettajapari Nico Hülkenberg ja Jolyon Palmer.

Jolyon Palmer #30

Kausi 2016 oli ranskalaistallille vaikea. Talli taisteli keskipakan sijoista, ja kympin sakkiin talli ylsi kauden aikana vain kolmesti. Kahdeksan MM-pistettä toivat sarjassa yhdeksännen sijan – taakse jäivät vain Sauber ja Manor.

Mitä uutta?
Nico Hülkenberg tulee talliin toivoen uutta yhteistyötä Frédéric Vasseurin kanssa, joka opasti hänet F3- ja GP2-mestaruuksiin. Mutta Vasseur on lähtenyt tallin johdosta. Entinen Red Bullin mies Pete Machin on nyt aerodynamiikkajohtaja ja Ciaron Pilbeam kisainsinööri, kun voimayksikköjohtaja Rob White puolestaan siirtyy Viry-Châtillonista operatiiviseksi johtajaksi Enstoniin.

Seuraa häntä:
Nico Hülkenberg on kiistatta tallin ykköskuljettaja. Ero tallitoveriin on suurella todennäköisyydellä murheellista luettavaa Palmerin leirissä. Nicon ura ei ole toistaiseksi saanut nostetta vaikka miehestä puhuttiinkin jopa Michael Schumacherin manttelin perijää. 29-vuotiaalla saksalaisella alkaa olemaan viimeiset ajat osoittaa ansaitsevansa paikan kärkitiimeissä.

Arvio:
Viime vuosi oli uudelleenorganisointia, ja sama jatkuu tänäkin vuonna. Se on pitkä projekti, mutta Renaultilla on budjettia voittaa pisteitä säännöllisesti. Renault on yksi menestyneimpiä moottorinvalmistajia F1-sarjassa ja ilman pieniä yskähdyksiä, joista saatiin talvitesteissä osviittaa, saattaisi se olla aivan Mercedeksen ja Ferrarin moottoreiden kannassa. Sijoille 4-5.