F1-tiimiesittely: McLaren

Dynaaminen uusi oranssi-musta väritys on muisto kunnian päiviltä, mutta vakuuttaako uudistettu Honda Fernando Alonson?

Tallin tiedot
Nimi: McLaren Honda Formula 1 Team
Runko: MCL32
Moottori: Honda RA617H

Kuljettajat:
Fernando Alonso #14
Stoffel Vandoorne #47

Yksi menestyneimmistä autonvalmistajista Formula ykkösissä palasi Hondan moottoreihin kaudella 2015. Kuljettajat Fernando Alonso ja Jenson Button onnistuivat haalimaan vaivaiset 27 pistettä McLarenin tilille ja talli sijoittuikin MM-sarjan toiseksi viimeiseksi. Alonso ja Button jatkoivat McLarenin kilpakuljettajina myös kaudella 2016. Kauden alku oli jälleen mollivoittoinen, sillä ensimmäiset pistesijansa McLaren taisteli vasta neljännessä osakilpailussa. Kauden loppuun mennessä McLaren keräsi 76 pistettä, joilla heltisi MM-sarjan kuudes sija. Kauden päätteeksi Button lopetti F1-uransa.

Mitä uutta?
Toiminnanjohtaja Zak Brown tietää, että hänen on lyötävä leimansa tähän alisuorittavaan arvotalliin. Moottorivalmistaja Hondasta ja sen upouudesta voimayksiköstä, riippuu paljon tänä yhteistyön kolmantena vuotena. Korkeat odotukset kohdistuvat belgialaiseen nuoreen soturiin Stoffel Vandoorneen, jonka pitäisi pitää Fernando Alonso kurissa ja nuhteessa, varsinkin aika-ajoissa.

Seuraa häntä:
Oviedon ohjus Fernando Alonso on laukonut McLarenilla Honda-yhteistyön aikana kärkkäitä ja tallia alentavia kommentteja. “GP2-moottori, GP2-moottori” kuului tiimiradiosta Japanissa 2015 ja alkaneen kauden avausosakilpailussa Fernando kommentoi medialle ajaneensa uransa parhaimman kilpailun. Hän keskeytti kilpailun ollessa lopputuloksissa neljästoista. Kaksi viikkoa myöhemmin kauden toisen osakilpailun jälkeen Alonso heitti lisää vettä kiukaalle todettuaan, että Bahrainin kilpailu oli Australiaakin parempi häneltä, siis jälleen uransa paras. Hän keskeytti jälleen. Kuinka kauan tulinen espanjalainen jaksaa katsella alisuorittavaa ja luvalla sanottuna huonoa autoa? Kysymys kuuluukin, ajaako Fernando Alonso Diaz kautta edes loppuun. Se on varmaa, ettei häntä McLarenilla enää ensi kaudella nähdä.

Arvio:
Unohtakaa Force Indian voittaminen – tavoitteena pitää olla yksi voitto. Jos sellaista loikkaa ei pystytä tekemään, Alonson kärsivällisyys loppuu varmasti. Pystytäänkö? Ei. Sijoille 9-10.

178 Lukukerrat