F1-tiimiesittely: Force India

Tämä budjettitietoinen pieni talli oli neljänneksi nopein 2016, ja upouusi Mercedeksen voimayksikkö on tuonut heille optimistisia tavoitteita.

Tallin tiedot
Nimi: Sahara Force India F1 Team
Runko: VJM10
Moottori: Mercedes-Benz M08 EQ Power+

Kuljettajat:
Sergio Pérez #11
Esteban Ocon #31

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Force India on perustettu entisen Jordanin raunioille. Välissä talli ehdittiin tuntea nimillä MF1, Midland ja Spyker.
Kaudeksi 2009 Force India vaihtoi Ferrarin moottorit Mercedeksen voimanlähteisiin. Lisäksi autossa oli tallin yhteistyökumppanin McLarenin voimansiirto, hydrauliikka ja KERS-järjestelmä. Kauden alku ei vaikuttanut kovin lupaavalta, mutta vauhti parani kauden edetessä.
Force Indian nousujohteinen vire on jatkunut vuosi vuodelta. Viime kaudella sen kuljettajat Hülkenberg ja Pérez taistelivat 173 pistettä, joilla talli nappasi neljännen sijan valmistajien sarjassa. Kauden huippuihin lukeutuivat Monacon ja Bakun GP:t, joissa Perez nousi podiumin kolmannelle korokkeelle.

Mitä uutta?
Vuoden 2017 ilmeinen hankinta on hiomaton, mutta korkealle rankattu Mercedes-juniori Esteban Ocon. Lisäksi on vain uudet sponsoritarrat aurinkolasimerkki Foresight & Visionilta. Force India lähtee hyökkäämään tälle kaudelle samalla ydinjoukolla, joka otti viime vuonna Williamsin päänahan sijoittumalla neljänneksi valmistajien mestaruuskilvassa.

Seuraa häntä:
Sergio Pérez aloittaa uransa seitsemännen kauden Formula ykkösissä. Tämä ailahtelevainen ja jopa kolariherkkä meksikolainen ei ole onnistunut luomaan nousujohteista uraa sarjassa. Tähän osasyynä on vuonna 2013 ajettu kausi McLarenilla, joka oli pettymys. Heikko kausi johtui lähinnä McLarenin suorituskyvystä, mutta se takasi Checolle paluun keskikastin talleihin. Tänä vuonna Sergio on tallissaan selkeä ykköskuski ja tulee voittamaan tallikaverinsa Esteban Oconin, joka on Mercedeksen junioriohjelman ykkösnimi tällä hetkellä. Onko aika ajanut Pérezin ohi vai ajaako hän uransa parhaimman kauden saaden uutta nostetta uralleen?

Arvio:
Vuoden 2016 suorituskyvyn toistaminen on parasta, mitä he voivat toivoa, elleivät he voita taisteluaan: oikeudenmukaisemmasta osuudesta F1:n kokonaisvoitosta. Sijoille 4-6.

329 Lukukerrat