F1-tiimiesittely: Sauber

Sauber juhlii tänä vuonna neljännesvuosisataa F1:ssä, ja Mercedes-juniori Pascal Wehrlein liittyy ruotsalaisen Marcus Ericssonin tallitoveriksi.

Tallin tiedot
Nimi: Sauber F1 Team
Runko: C36
Moottori: Ferrari 059/5

Kuljettajat:
Marcus Ericsson #9
Pascal Wehrlein #94

Sauberin viime kausi F1:ssä sujui mollivoittoisesti. Kuljettajakaksikko Ericsson-Nasr onnistui vain vaivoin välttämään viimeisen tallisijan, kun Nasr ajoi Sauberille sen kauden ainoat pisteet Brasilian osakilpailussa jättäen Manorin talliluettelon viimeiseksi.

Mitä uutta?
Wehrleinin kautta edeltävä valmistautuminen meni pilalle, kun hän loukkasi niskansa kolarissa Race of Champions -tapahtumassa. Ensimmäiset testit jäivät häneltä väliin, ja Ferrarin testikuljettaja Antonio Giovinazzi otti hänen paikkansa. Tekninen johtaja Jörg Zander palaa talliin ja uudelleenorganisoi osana tehostamisohjelmaa. Hän tavoittelee Sauberin viemistä tallien keskikastiin.

Seuraa häntä:
Pascal Wehrlein taisteli – ainakin median otsikoissa – paikasta Mercedes-tallissa tälle kaudelle. Tallipaikka meni kuitenkin sivu suun ja Wehrlein sai töitä Sauberilta. Miehen on osoitettava tällä kaudella kyvykkyytensä ja pyyhittävä tallitoverillaan lattiaa. Temppu ei ole huonolla autolla helppo, mutta epäonnistuessaan Wehrlein saattaa pilata jopa koko F1-tulevaisuutensa.

Arvio:
Zanderin saapuminenkaan ei saa C36:a sytyttämään ratoja tuleen, joten näille jokavuotisille takariviläisille voi odottaa uutta vaikeaa kautta. Sauberin auto on luotettavuudeltaan McLarenia parempi, mutta vauhdissa eroja ei synny. Sijoille 9-10.

181 Lukukerrat