F1-tiimiesittely: Haas

Amerikkalaistallin on vaikuttavan debyyttikauden 2016 jälkeen löydettävä ratkaisuja luotettavuusongelmiinsa.

Tallin tiedot
Nimi: Haas F1 Team
Runko: VF-17
Moottori: Ferrari 062

Kuljettajat:
Romain Grosjean #8
Kevin Magnussen #20

Haasin tarina F1:ssä alkoi kaudella 2016 hienosti, kun ranskalaiskuski Romain Grosjean oli Australian avauskisassa kuudes ja seuraavassa Bahrainin osakilpailussa viides. Vahvan alun jälkeen tallin pistesijat jäivät kuitenkin harvinaisiksi, ja tuloksena oli 29 pistettä sekä MM-sarjan kahdeksas sija. Huomionarvoista oli, että tallin kaikki pisteet tulivat Grosjeanin toimesta, ja tallikaveri Esteban Gutiérrez jäi pisteittä.

Mitä uutta?
Kevin Magnussen on saapunut Renaultilta ja joutuu saatuaan julkista arvostelua laimeasta panostuksesta todistamaan tarmokkuutensa uudelle tallilleen. Tallin runko on viimevuotiseen tapaan yksipaikkaisiin erikoistuneen Dallaran suunnittelema ja valmistama, ja uusi moottori ja osat tulevat Ferrarilta.

Seuraa häntä:
Kevin Magnussen ei ehkä ole F1-varikon pidetyimpiä kuljettajia persoonaltaan. Niin tai näin, kyseessä on tulosurheilu ja Kevinin onkin aika näyttää, kuuluuko hän tähän sarjaan. Miehen tulo autourheilun kuninkuusluokkaan 2014 ei ollut onnistunut vaikkakin debyyttikisassa hän kipusikin toiseksi korkeimmalle korokkeelle. Tämän jälkeen kausi ei ollut kovinkaan ruusuinen ja sitä seurasi putoaminen McLarenin testikuljettajaksi seuraavalle kaudelle. Viime kaudella Magnussen sijoittui vasta 16:ksi kuljettajien pistetaulukossa. Alkaneella kaudella homma on selvä: tulos tai ulos!

Arvio:
Vaikka luotettavuusongelmat saataisiin hallintaan, resurssien rajallisuuden vuoksi Haas voi parantaa viimevuotista kahdeksatta sijaansa maksimissaan yhdellä. Sijoille 7-9.

265 Lukukerrat