Hakametsässä ilta venyi kolmanteen jatkoerään!

Hakametsässä nähtiin kenties liigakevään jännittävin ottelu, kun Ilveksen ja Tapparan välisen sarjan kuudes ottelu venyi peräti kolmanteen jatkoerään, jossa nähtiin viimein ratkaisu, kun Tapparan puolustaja Parlett laukoi kiekon siniviivalta verkkoon.

Tapparan tähtihyökkääjä Veli-Matti Savinainen meinasi ratkaista ottelun häikäisevällä yksilösuorituksella. Savinainen pujotteli itse neljän Ilves-pelaajan välistä ja ujutti kiekon maalivahti Antti Lehtosen patjojen välistä. Savinaisella oli mahdollisuus putata kiekko vielä maalivahdin takaa maaliin, mutta ei saanut osumaa kiekkoon. Televisiokuvista oli mahdotonta sanoa ylittikö kiekko kokonaan maaliviivaa. Niimpä tuomaristo joutui tarkistamaan tilannetta videolta ymmärrettävästi pitkään. Lopullinen tuomio oli kuitenkin se, ettei kiekko ollut kokonaan yli maaliviivan, ja ottelua jatkettiin tilanteesta 1-1.

Ilves oli runkosarjassa vasta kymmenes, ja pääsi täten viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Tappara puolestaan voitti runkosarjan 13 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Turun Palloseuraan, joka hävisi otteluin 4-2 Helsingin IFK:lle

Sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan jo huomenna lauantaina 17.00, ja kyseinen ottelu on nimellisesti Tapparan kotiottelu.

Muissa ottelupareissa KalPa voitti Pelicansin jo keskiviikkona 4-1. HIFK ratkaisi ottelusarjan TPS:ää vastaan tänään jatkoajalla, ja eteni välieriin voitoin 4-2. HPK-JYP -sarja puolestaan eteni seitsemänteen otteluun, joka pelataan niin ikään huomenna Jyväskylässä. Liigan välierät alkavat tiistaina 4.4.

167 Lukukerrat