Pudotuspeliasetelmat: St.Louis Blues

St.Louis Blues on pelannut NHL-kiekkoa jo kaudesta 1967-68 lähtien, mutta Stanley Cupia seura ei ole vielä päässyt juhlimaan. Blues on päässyt pudotuspeleihin nyt kuutena peräkkäisenä kautena, muttei ole yltänyt viime kauden konferenssifinaalia pidemmälle. Kuluneella sesongilla Blues sijoittui keskisessä divisioonassa kolmanneksi, ja koko liigassa kymmenenneksi recordilla 46-29-7.

Runkosarjan loppu St.Louisissa oli erittäin vakuuttava, joukkueen voittaessa viimeisistä 20 ottelusta peräti 15. Loukkaantumishuolista suurin on ykkössentteri Paul Stastnyn tilanne. Stastny on pelannut edellisen kerran 22.3, jolloin hän kärsi alavartalovamman, ja hänen pelaaminen pudotuspelien alkaessa on epävarmaa. Entisen ykkösvarauksen, NHL:ssä pahasti flopanneen venäläishyökkääjä Nail Yakupovin pelaaminen ensimmäisessä playoffs-kamppailussa vaikuttaa epätodennäköiseltä loukkantumisen vuoksi, mutta tämä ei Bluesille ole varsinaisesti suuri menetys. Laitahyökkääjä Robby Fabbri ei ole pelannut kahteen kuukauteen, ja on sivussa loppukauden polvivamman takia. Puolustaja Robert Bortuzzo on loukkaantuneiden kirjoissa ylävartalovamman vuoksi, mutta on muutenkin saanut vastuuta vain 38 ottelussa.

St.Louisin suurin tähti ja selvästi paras pistemies runkosarjassa oli venäläislaituri Vladimir Tarasenko, joka kirjautti tehopisteet 39+36. Suomalaissentteri Jori Lehterä on jäänyt pieneen rooliin, saalistaen 64 ottelussa tehot 7+15. Pakistosta nimekkäimpiä tähtipelaajia ovat Alex Pietrangelo ja Jay Bouwmeester, joista Pietrangelo teki tehot 14+34. Blues treidasi tähtipuolustaja Kevin Shattenkirkin Washingtoniin ennen siirtoikkunan umpeutumista. Shattenkirk oli erittäin tehokas St.Louisissa, merkkauttaen 61 ottelussa pisteet 11 maalia ja 31 syöttöpistettä. Tämän treidin jälkeen vastuu siniviivan hallitsemisesta siirtyi yhä enemmän Pietrangelon hartioille. Maalilla St.Louisilla on tasainen kaksikko Jake Allen – Carter Hutton. Allen on ollut ykkösvahdin asemassa, torjuen 61 ottelua, Huttonin hoitaessa loput 21. Kaksikon tilastot ovat kuitenkin kaikilla mittareilla äärimmäisen tasaiset, joten Allenin ykköstorjujan paikka ei ole pudotuspelien alkaessa kiveen hakattu.

Ensimmäisellä kierroksella Blues saa vastaansa Minnesota Wildin. Otteluparissa nähdään kaksi kuntopuntarin kärkipään joukkuetta, ja kauden aikaisempien kohtaamisten perusteella luvassa on mielenkiintoinen ja tiukka ottelusarja. Ratkaisevassa roolissa voi hyvinkin olla Wildin kotietu seitsemännessä ottelussa.

177 Lukukerrat