Pudotuspeliasetelmat: Ottawa Senators

Alkuperäinen Ottawa Senators kulki lähes voitosta voittoon, saavuttaen NHL-kausillaan 1917-34 peräti 11 Stanley Cupia. Kaudesta 1992-93 lähtien NHL-jäillä nähty uusi Senators on puolestaan seurahistoriansa aikana selvinnyt Stanley Cupin finaaliin vain kerran, kaudella 2006-07, jolloin joukkue hävisi finaalisarjan Anaheim Ducksille otteluvoitoin 4-1. Pudotuspelien ulkopuolelle Senators on jäänyt ensimmäisen neljän vuoden jälkeen vain neljä kertaa. Tällä kaudella joukkue ylsi Atlantin Divisioonassa toiseksi, recordilla 44-28-10.

Runkosarjan loppu oli Ottawassa tahmeaa, sillä joukkue onnistui voittamaan viimeisistä 15 ottelusta vain 5. Joukkueen suurin tähti, ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson joutui jättämään viisi runkosarjan seitsemästä viimeisestä ottelusta väliin kahden erillisen jalkavamman takia. Hänen odotetaan kuitenkin palaavan kokoonpanoon pudotuspelien alkaessa. Pakistoon on palaamassa toinenkin kova vahvistus, kun Marc Methot nähdään kolmen viikon tauon jälkeen tositoimissa. Methot joutui Sidney Crosbyn huitaisun kohteeksi, ja loukkasi sormensa pahannäköisesti. Puolustaja Cody Cecin pelaaminen on alavartalovamman takia vielä epävarmaa.

Joukkueen kapteenina toimiva Karlsson voitti Senatorsin sisäisen pistepörssin runkosarjassa 17 maalilla ja 54 syöttöpisteellä. Tehokkain maalintekijä oli ykkössentteri Kyle Turris, joka viimeisteli 27 osumaa. Ykkösvahti Craig Anderson pelasi vain 40 ottelua runkosarjassa henkilökohtaisten syiden takia, mutta esiintyi maalilla loistavasti. Myös Andersonin tuuraaja Mike Condon suoriutui sesongista mallikkaasti. Pudotuspeleihin hän lähtee kuitenkin kakkosmaalivahdin roolissa. Ottawan ainut suomalainen, puolustaja Jyrki Jokipakka, puki Senatorsin paidan ainoastaan kolme kertaa, jääden ilman tehopisteitä.

Heikon loppukauden jälkeen Ottawa on helppo leimata altavastaajaksi ensimmäisellä kierroksella Boston Bruinsia vastaan. Tosiasia on kuitenkin se, että Senators on voittanut 6 edellistä keskinäistä ottelua, joista kaksi aivan loppukaudesta. Joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet pudotuspeleissä.

136 Lukukerrat