Pudotuspeliasetelmat: Montreal Canadiens

Atlantin Divisioonan ykkönen Montreal Canadiens nähdään jälleen pudotuspeleissä yhden välivuoden jälkeen. Perinteikäs kandalaisseura on tottunut menestymään, mutta viimeisimmästä Stanley Cupista on vierähtänyt jo 24 vuotta. Onnistuneen runkosarjan (47-26-9) jälkeen odotukset Quebecissä on varmasti asetettu korkealle.

Joukkueen ykköspakki, kesällä Nashvillestä siirtynyt Shea Weber joutui jättämään väliin runkosarjan 4 viimeistä ottelua alavartalovamman takia. Hänen odotetaan kuitenkin palaavan kokoonpanoon keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Canadiens kohtaa ensimmäisessä osaottelussa New York Rangersin. Loukkaantumishuolet näyttävät helpottavan, sillä myös Jordie Benn on palaamassa kokoonpanoon. Sen sijaan puolustaja Alexei Emelin tuskin pelaa ensimmäisessä ottelussa. Hän jätti väliin runkosarjan kaksi viimeistä ottelua, myöskin alavartalovamman vuoksi.

Montreal päätti runkosarjan vahvasti, voittaen viimeisistä 8 kamppailustaan 6. Joukkueen kapteeni Max Pacioretty on äärimmäisen tehokas maalintekijä, jonka lisäksi venäläistähti Alexander Radulov on osoittanut kykenevänsä johtavan pelaajan ratkaisuihin tiukoissakin tilanteissa. Puolustuspään ehdoton johtaja on Shea Weber, jonka lämäri on kenties koko liigan pelätyin. Maalilla päivystää yksi liigan parhaista maalivahdeista Carey Price. Myös kakkosvahti Al Montoya on täyttänyt roolinsa mukavasti. Suomalaisittain katseet kohdistuvat hienon tulokauskauden pelanneeseen Artturi Lehkoseen. Ensimmäisellä Pohjois-Amerikan sesongillaan 21-vuotias laitahyökkääjä viimeisteli 73 ottelussa 18 osumaa, ja antoi 10 maaliin johtanutta syöttöä.

Canadiens on lähtökohtaisesti ykkössuosikki etenemään konferenssifinaaliin Atlantin Divisioonasta. Runkosarjassa Montreal voitti kaikki kolme keskinäistä ottelua New York Rangersiä vastaan. Jos kanadalaisseura onnistuu kaatamaan Rangersin, toisella kierroksella vastaan asettuisi voittaja parista Ottawa Senators – Boston Bruins. On vaikea nähdä että tästäkään parivaljakosta olisi haastamaan Les Habitantsia.

161 Lukukerrat