Pudotuspeliasetelmat: San Jose Sharks

Kaudesta 1991-92 lähtien NHL:ssä kiekkoillut San Jose Sharks on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle vain 6 kertaa seurahistoriansa aikana. Stanley Cup -finaaleihin joukkue on kuitenkin yltänyt vain viime kaudella, jolloin se hävisi ottelusarjan Pittsburghia vastaan voitoin 4-2. Tällä kaudella Sharks lähtee tavoittelemaan ensimmäistä Stanley Cupiaan tyynenmeren divisioonan kolmospaikalta.

San Josen loppukausi oli tahmea, sillä se voitti viimeisistä 15 ottelustaan vain 6. Eniten huolia pudotuspelien alla herättää kärkisentterien loukkantumiset. Joe Thornton oli sivussa joukkuueen kolmesta viimeisestä ottelusta alavartalovamman vuoksi. Omien sanojensa mukaan hän kuitenkin uskoo pelaavansa illan ottelussa. Myös Logan Couturen tilanne on epävarma, vaikka hän harjoittelikin eilen sekä ykkösketjussa että ylivoimalla. Couture on ollut sivussa reilut kaksi viikkoa saatuaan kiekosta suuhunsa, ja on harjoituksissa vältellyt kontaktia kasvoihin.

Sharksin sisäisen pistepörssin runkosarjassa voitti tähtipuolustaja Brent Burns, kirjauttaen tehot 29+47. Hyökkääjistä tehokkain oli laitahyökkääjä Joe Pavelski, tehopistein 29+39. Suomalaislaituri Joonas Donskoi ajautui kauden mittaan pieneen rooliin, mutta on pysynyt kuitenkin pelaavassa kokoonpanossa valtaosan kaudesta. 61 otteluun 24-vuotias Donskoi iski 6 maalia ja antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä. Maalilla päävastuu on ollut Martin Jonesilla, joka on aloittanut 65 ottelua kelvollisin tuloksin. Kakkosvahti Aaron Dell on kuitenkin pelaamissaan otteluissa torjunut tilastojen valossa Jonesia huomattavasti paremmin. Maalivahtien asetelmat saattavat siis hyvinkin muuttua pudotuspelien aikana.

Ensimmäisellä kierroksella Sharks kohtaa Edmonton Oilersin. Oilersin lähtiessä pienenä ennakkosuosikkina vahvan loppukauden jälkeen, on kokemusero kuitenkin selkeästi melko veteraanipainotteisen San Josen eduksi. Tässä sarjassa mitä tahansa voi tapahtua.

222 Lukukerrat