Pudotuspeliasetelmat: Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets on pelannut NHL:ssä kaudesta 2000-01 lähtien, mutta menestys on ollut vähäistä. Seura on aikaisemmin selvinnyt pudotuspeleihin ainoastaan kaksi kertaa, eikä ole koskaan edennyt toiselle kierrokselle. Tällä kaudella Jarmo Kekäläisen kasaama joukkue sijoittui koko liigassa neljänneksi, joka on selvästi kaikkien aikojen paras sijoitus Columbukselle.

Loppukausi oli Columbukselle haastava, joukkueen voittaessa viimeisistä 10 ottelustaan vain 3. Huolestuttavinta Blue Jacketsin otteissa on se, ettei joukkue pysty piiloutua edes loukkaantumisten taakse. Kärkipelaajista ainoastaan puolustaja Zach Werenski oli loukkaantuneena runkosarjan päätöskierroksilla. Columbuksen onneksi Werenskin odotetaan palaavan kokoonpanoon heti pudotuspelien ensimmäiseen otteluun. Neloskentän sentterinä pelannut Lukas Sedlak jätti viimeiset 5 ottelua väliin ylävartalovamman takia, eikä hänen uskota kuntoutuvan ensimmäiseen peliin mennessä. Puolustaja Ryan Murray on ollut kuukauden pelaamatta murtuneen käden takia, ja hänen paluunsa ajankohta on vielä epävarma.

Columbuksen tärkein ase on ollut tasaisuus. Joukkueen menestys ei rakennu yksittäisten avainpelaajien varaan, vaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Joukkueesta peräti 5 pelaajaa ylitti 50 tehopisteen rajan. Tehokkain hyökkääjäduo on ollut Cam Atkinson (35+27) ja Alexander Wennberg (13+46). Pakiston johtajina on häärinyt sekä Werenski että vasta 22-vuotias Seth Jones. Molemmat ylittivät lisäksi 40 tehopisteen rajan. Suomalaisväriä kenttäpelaajista edustaa nuori puolustaja Markus Nutivaara, joka on tulokaskaudellaan pelannut 66 ottelua ja tehnyt niissä tehot 2+5. Myös laitahyökkääjä Lauri Korpikoski on pelannut 9 peliä Columbuksen paidassa, jääden kuitenkin ilman tehopisteitä. Ykkösvahdin viittaa Columbuksessa kannattelee venäläinen Sergei Bobrovsky, jonka huippukausi on ollut suuri syy Columbuksen hieman yllättäväänkin menestykseen. Kakkosvahdin paikalta löytyy nuori suomalainen Joonas Korpisalo, joka on antanut Bobrovskylle lepoa kohtuullisilla esityksillään. Venäläisen syrjäyttämisestä ei kuitenkaan ole ollut puhettakaan.

Ensimmäisellä kierroksella Columbus kohtaa hallitsevan mestarijoukkueen Pittsburgh Penguinsin. Pudotuspeleihin tottumattoman joukkueen suoriutuminen ratkaisupeleissä on suuri kysymysmerkki, ja Columbus onkin lähtökohtaisesti haastaja tässä otteluparissa. Erinomaisesti joukkueena pelannut Blue Jackets on kuitenkin kykenevä yllättäämään.

 

 

166 Lukukerrat