Pudotuspeliasetelmat: New York Rangers

New York Rangers ylsi pudotuspeleihin villi kortti -paikalla, ollen kivenkovan Metropolien Divisioonan neljäs. Pisteitä Rangers keräsi kuitenkin vain yhden vähemmän kuin Atlantin Divisioonan voittaja, ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuva Montreal Canadiens. Vaikka perinteikäs amerikkalaisseura selvisi pudotuspeleihin jo seitsemäntenä perättäisenä kautena, ei mestaruushuumaa ole Isossa Omenassa hetkeen koettu: edellinen Stanley Cup on kaudelta 1993-94, 23 vuotta sitten.

Vaikka runkosarjan tulos olikin vähintään kohtuullinen, varjostivat avainpelaajien loukkaantumiset Rangersin loppukautta. Viimeisestä 10 ottelusta voittoja kertyikin vain kolme. Runkosarjan viimeiseen otteluun joukkueen kokoonpanoon palasi kuitenkin puolustajat Nick Holden ja Ryan McDonagh sekä hyökkääjät Rick Nash ja Mats Zuccarello. Täten Rangers pääsee pudotuspeleihin hyvin pitkälti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä poissaolijoiden listalle jää vain ruotsalaishyökkääjä Jesper Fast.

Rangersin tehokkuus ei ole ollut riippuvaista vain muutamasta avainpelaajasta, vaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Eniten tehopisteitä kuitenkin keräsi pienikokoinen mutta erittäin taitava norjalaislaituri Zuccarello, jonka tehoiksi kirjattiin 15+44. Paras viimeistelijä oli 25-vuotias Chris Kreider 28 täysosumallaan. Puolustuksen johtohahmo on joukkueen kapteeni McDonagh, joka keräsi 77 ottelussa tehot 6+36. Maalivahtiosasto Rangersillä on NHL:n ehdotonta kärkeä. Ykkösvahdin paikkaa pitää vuoden 2012 Vezina Trophyn voittaja Henrik Lundqvist. Kakkosveskarina toimii Antti Raanta, joka on pelaamissaan 30 ottelussa ollut kaikilla mittareilla ruotsalaista virkaveljeään parempi, ja on täten noussut kilpailemaan ykköstorjujan paikasta.

Ensimmäisellä kierroksella Rangers kohtaa Montreal Canadiensin. Joukkue lähtee ottelusarjaan haastajana, sillä kaikki kolme aiempaa kohtaamista ovat tällä kaudella päättyneet Montrealin voittoon. Avainpelaajien palatessa kokoonpanoon runkosarjan paras vierasjoukkue on kuitenkin vaarallinen. Joukkueen otteet Madison Square Gardenissa jättävät joka tapauksessa paljon varaa parantaa.

286 Lukukerrat