MM-ennakko: Ruotsi-Suomi

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan tänään välierät. Illalla finaalipaikasta pelaavat legendaarinen taistelupari. Voiko tästä lauantai-ilta parantua?

Ruotsi eteni neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin pudottamalla Sveitsin puolivälierässä 1-3. Tre Kronorin takuumiehenä häärännyt William Nylander teki maalin ja syötti Nicklas Bäckströmin 0-1-osuman. Alexander Edler teki sinikeltaisten kolmannen osuman. Sveitsin loppurynnistys jäi lopulta piippuun, eikä vähiten 2-3-kavennusosuman hylkäämisen vuoksi. Kiekko ohitti Henrik Lundqvistin ennen tuomarin vihellystä, mutta se jäi raitapaidoilta huomaamatta.

Suomi puolestaan pudotti nuoren ja väkivahvan USAn mitaliotteluista, kun Mikko Rantanen ja Joonas Kemppainen säestivät Leijonalauman 0-2-voittoon. Yhdysvallat eivät päässeet pelaamaan täysin omilla vahvuuksillaan, eivätkä näin ollen onnistuneet yllättämään Suomen maalia vartioinutta Harri Säteriä.

2000-luvun arvokisoissa Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet kaikkiaan 15 kertaa ennen lauantaita. Näistä yhdeksän ottelua on päättynyt Ruotsin voittoon, ja kuusi Suomen.

Alla on esitettynä joukkueiden tilastotietoa kuluvista kisoista.

Maalivahtipelaaminen

 

Maalintekotehokkuus

 

Ylivoimapelaaminen

 

Alivoimapelaaminen

 

MM-välierä Ruotsi-Suomi kello 20:15

157 Lukukerrat