MM-ennakko: Puolivälierät

Jääkiekon MM-kisoissa alkusarjat on saatu pakettiin ja tänään pelataankin jo kuolemanottelut. Kahdeksan turnauksen parasta joukkuetta pelaavat pääsystä mitalipeleihin enakkoon aika selkeissä puolivälierissä.

USA-Suomi kello 17:15

Leijonille on tulossa pitkälti samanlainen ottelu kuin toissailtana Kanadaa vastaan. Yhdysvallat saanee ottelussa yli 20 maalipaikkaa, joka tarkoittaisi neljää maalia. Mikäl  Suomen hyökkäyspeli ei parane, niin Leijonien maalipaikat ovat puolet vähemmän mitä USAlla. Mikäli Suomi voittaa ottelun, se tarkoittaisi, että joukkue pelaisi kisojen parhaan ottelunsa. Ylivoimaisesti. Suomen kärkipelaajien kuormitus on ollut kovaa, joten vikkeliä jenkkipelaajia vastaan tulee tuskaisen kiireinen iltapuhde.
Arvio: 3,4-1,2

Venäjä-Tshekki kello 17:15

Kenties ainoa puolivälierä, jossa on pieni mahdollisuus altavastaajan voittoon. Venäjä hävisi Yhdysvalloille alkusarjan päätösottelussa, mutta muniiko joukkue toisen ottelun putkeen ylimielisyyden takia? Jos Venäjä pääsee pelin ytimeen eikä kikkaile sen ulkopuolella, niin se on selvä suosikki voittamaan tämän ottelun. Maalivahtipelin etu on Venäjällä, joka tekee siitä selvän suosikin tässä ottelussa.
Arvio: 4,5-0,1

Kanada-Saksa kello 21:15

Molemmilla joukkueilla on sama pelifilosofia, mutta taitoero on järkyttävä Kanadan eduksi. Molemmat joukkueet pelaavat fyysisesti, joten erikoistilanteita tullaan näkemään ottelussa paljon. Kanadalla on kuitenkin selvästi parempi ylivoima sekä alivoima, joten Saksalle on tulossa lähes mahdoton iltapuhde, vaikka joukkue kotiyleisönsä edessä pelaakin. Saksa saanee muutaman vastaiskupaikan, kun Kanada hyökkää liian innokkaasti, mutta silti joukkue ei pysty haastamaan hallitsevaa maailmanmestaria tämän ottelun voitosta.
Arvio: 5,6-1,2

Sveitsi-Ruotsi kello 21:15

Alkusarja oli Ruotsille vaikea, mutta materiaaliero on valtava heidän hyväkseen tässä ottelussa. Se kuitenkin vaatii sen, että Ruotsi malttaa puolustaa järjellä eikä hyökkää innokkaasti koko ottelun ajan. Viisikkotason hyökkääminen on myös Ruotsilla selkeästi Sveitsiä parempaa, joten länsinaapuri etenee tästä suhteellisen vaivattomasti mitalipeleihin.
Arvio: 0,1-3,4

266 Lukukerrat