NBA:ssa kova taistelu playoffs-asemista

Viime yön kierros maailman kovimmassa koripalloliigassa loi kutkuttavat asemat runkosarjan viimeisille kierroksille. Kamppailua käydään molemmissa konferensseissa sekä viimeisistä pudotuspeleihin oikeuttavista sijoituksista, että paremmista asetelmista kevääseen lähdettäessä.

Itäisessä konferenssissa viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Charlotte Hornets hävisi vieraissa Washington Wizardsille 117-111. Tappion myötä Hornets on jo kahden voiton päässä viimeisiä playoffs-paikkoja pitävistä Chicago Bullsista ja Indiana Pacersista, kun sillä on enää 4 ottelua jäljellä. Idän viimeisistä paikoista onkin kova kilpailu, sillä vasta neljä joukkuetta on varmistanut pääsynsä kevään ratkaisupeleihin. Indiana Pacers nousi voitolla Toronto Raptorista playoffs-viivan yläpuolelle, samalla voitto-tappio -suhteella kun New York Knicksille yllättäen hävinnyt, seitsemättä sijaa hallussaan pitävä Chicago Bulls. Yhdeksäntenä majaileva Miami Heat voi nousta tasapisteisiin Chicagon ja Indianan kanssa, jos se voittaa ensi yönä Suomen aikaa Charlotten vieraissa. Sijoista 7 ja 8 nähdäänkin viimeisillä kierroksilla kovaa taistelua.

Lisäksi idän ykköspaikka on vielä auki. Cleveland Cavaliers nousi tasoihin Boston Celticsin kanssa voittamalla Orlando Magicin. Ratkaiseva ottelu saattaakin olla, kuten urheiluviihde.com viikko sitten ennusti, jo ensi yönä Bostonissa pelattava kärkijoukkueiden välinen kamppailu.

Läntisessä konferenssissa kilpailu viimeisestä pudotuspelipaikasta on enää kahden joukkueen välistä. Denver Nuggets onnistui yöllä päihittämään New Orleans Pelicansin, ja kun viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävä Portland Trail Blazers hävisi Utah Jazzille, on Denverillä mahdollisuus nousta tasoihin Portlandin kanssa jo ensi yönä. Nuggets matkustaa kuitenkin Houston Rocketsin vieraaksi, ja lähtee otteluun selvänä altavastaajana.

Toinen taistelupari lännessä kilpailee kotiedusta pudotuspeleissä. Utah Jazz piti paikkansa neljäntenä voitolla Portlandista, mutta Los Angeles Clippers on vain yhden voiton päässä viidennellä sijalla. Jazz ja Clippers tulevat ilman suurempia ihmeitä kohtaamaan toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjan viimeisillä kierroksillä määritetäänkin vain kotiedun haltija.

240 Lukukerrat