Suomalaiset NHL-lupaukset valmiina taistelemaan kauden 2023-2024 paikoista

NHL-kauden kynnyksellä suomalaiset jääkiekkoilijat ovat taas valmiina ottamaan maailman huipun haltuunsa. Monet näistä lupauksista ovat jo vuosien ajan tehneet vaikutuksen pohjoisamerikkalaiseen jääkiekkomaailmaan, ja nyt he ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

Tässä artikkelissa urheiluviihde.comin toimitus esittelee NHL 2024 kauden kirkkaimmat Suomalaistähdet!

Patrik Laine

Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Laine aloittaa kolmannen kautensa joukkueessaan. Laineen ura on ollut täynnä huippuhetkiä ja ennätyksiä, vaikka hänellä on ollut joitakin loukkaantumisia. Viime kaudella saatiin maistaa Laineen kokeilua keskikaistalla, ja päävalmentaja ei sulje ainakaan täysin pois mahdollisuutta nähdä lisää tätä kokeilua. Laineella on edessään haastava kausi, mutta hän on tunnettu maalintekijänä ja pystyy tarjoamaan joukkueelleen ratkaisevia osumia.

Waltteri Merelä

Tapparan kasvatti Merelä teki vaikutuksen viime kaudella Liigassa ja voitti Suomen mestaruuden. Kesällä hän siirtyi Tampa Bay Lightningiin yksivuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että Merelä joutuu taistelemaan paikastaan NHL:ssä ilman varmuutta. Merelä on osoittanut olevansa vahva pelaaja ja erityisesti keväällä hän näytti kykynsä. Hänellä on nyt mahdollisuus kilpailla maailman kovimmassa kiekkoliigassa, mutta se vaatii kovaa työtä ja sitoutumista.

Nuoret lupaukset Liigasta

Useat nuoret suomalaispelaajat, kuten Roni Hirvonen, Antti Saarela, Aku Räty ja Antti Tuomisto, ovat valmiina tekemään vaikutuksen NHL-joukkueisiin. Monet heistä ovat varattuja pelaajia, ja heidän tavoitteenaan on nyt näyttää kykynsä Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Näille pelaajille kausi voi alkaa AHL:ssä, mutta tulevaisuudessa heillä on potentiaalia nousta NHL:ään. Se vaatii kovaa harjoittelua ja näyttöjen antamista.

Ukko-Pekka Luukkonen

Buffalo Sabresin maalivahti Luukkonen on ollut organisaatiossa jo kuuden vuoden ajan. Hänellä on takanaan kausi, jolloin hän pelasi enemmän NHL-otteluita kuin koskaan, mutta silti hänen asemansa joukkueessa on epävarma. Sabresin maalivahtitilanne on monimutkainen, sillä joukkueella ei ole selkeää ykkösmaalivahtia. Luukkoselle on luvassa sopimuksen viimeinen vuosi, mutta hän joutuu kilpailemaan paikastaan nuoremman Devon Levin kanssa.

Niko Mikkola

Puolustaja Mikkola on pelannut jo lähes 200 NHL-ottelua ja tuo kokoa ja fyysisyyttä joukkueelleen. Hän siirtyi kesällä Florida Panthersiin kolmen vuoden sopimuksella ja on yksi neljästä suomalaispelaajasta, jotka pyrkivät auttamaan Panthersia voittamaan Stanley Cupin. Mikkola on jo osoittanut kykynsä NHL:ssä, ja hänellä on nyt mahdollisuus jatkaa menestystään uudessa joukkueessaan.

Juuso Pärssinen

Pärssinen pelasi viime kaudella Nashville Predatorsissa 45 NHL-ottelua ja teki 25 pistettä. Hän osoitti olevansa monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan eri rooleissa joukkueessa. Kesällä joukkueessa tapahtui muutoksia, ja Pärssisen on ansaittava paikkansa uuden valmennuksen johdolla. Hänellä on potentiaalia kehittyä edelleen ja ottaa suurempaa roolia Predatorsissa.

Joakim Kemell

Nuori hyökkääjä Joakim Kemell on yksi lupaavimmista suomalaisista pelaajista. Hän pelasi viime kaudella AHL:ssä ja teki hyviä tehoja. NHL-debyytti on vielä tekemättä, mutta Kemellillä on realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan NHL:ssä lähitulevaisuudessa.

Robin Salo

Puolustaja Robin Salo on pelannut jo useita kausia Pohjois-Amerikassa. Hänellä on kokemusta sekä AHL:stä että NHL:stä, mutta kilpailu NHL-pelipaikoista on kovaa. Salo on odottamassa mahdollisuuttaan näyttää osaamistaan NHL-tasolla, ja hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen.

Olli Juolevi

Vancouver Canucks varasi Olli Juolevin vuonna 2016, mutta hänen NHL-uransa ei ole edennyt suunnitellusti. Juolevi on kiertänyt useita joukkueita ja pelannut pääasiassa AHL:ssä. Nyt hän yrittää saada paikan Arizona Coyotesissa tryout-sopimuksella. Ellei vakituista pelipaikkaa aukea, saattaa Juolevi harkita siirtymistä Eurooppaan.

Tulevaisuus kertoo meille lisää

Kauden 2023-2024 alkaessa suomalaisilla pelaajilla on siis edessään taistelu NHL-pelipaikoista ja mahdollisuus osoittaa taitonsa maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa. Harjoituskausi antaa pelaajille tilaisuuden kilpailla pelipaikoistaan ja vakuuttaa valmentajat kyvyistään. Jääkiekkomaailma odottaa innolla, mitä nämä suomalaiset lupaukset voivat saavuttaa tulevalla kaudella.

Muistathan katsoa päivittäin pitkävetovihjeet, josta löydät vihjeitä niin NHL:ään, Liigaan kuin tennikseenkin!

818 Lukukerrat