Seurauksena viimeaikaisesta huonosta menettelystä, voisiko Arsenal menettää tittelin?

Valioliigan 2022-23 tittelikilpailu tulee olemaan kova, ja kun kausi päättyy vasta toukokuun viimeisenä viikonloppuna, on vielä paljon pelattavaa. Käänteiden myötä Valioliiga on kuitenkin muuttunut huomattavasti valtarakenteeltaan. Erityisesti Arsenalille mestaruus on vaakalaudalla ja mahdollisuudet tittelin voittamiseen eivät ole millään tavalla varma asia.

menettääkä arsenal tittelin

Arsenal nautti johtoasemasta hetken aikaa, mutta Manchester City voitti Arsenalin 3-1, vei pisteet ja nousi 51 pisteellä sarjataulukon kärkeen. Johtoaseman menettäminen johtui Arsenalin puolustajien Kenyo Tomiyasun ja Gabrielin tekemistä virheistä.

Valta-aseman vaihtuminen Valioliigassa

Manchester Cityn maalinteko alkoi 24. minuutilla, kun Takehiro syötti pallon suoraan Kevin De Bruynen jalkoihin, joka ohjasi pallon ovelasti verkkoon. Arsenal tasoitti sitten avauspuoliajan toisella puoliskolla rangaistuspotkusta.

Manchester City oli lähellä maalintekoa useaan otteeseen, mutta Arsenal onnistui torjumaan. Kuitenkin 72. minuutilla Gabriel syötti pallon suoraan Citylle, joka sai loistavan tilaisuuden maalintekoon. Minuuttia myöhemmin Erling Harland teki ratkaisevan maalin, joka sinetöi ottelun.

Arsenalin manageri Mikel Arteta oli ymmärrettävästi turhautunut tilanteesta. Heillä oli hyviä mahdollisuuksia tässä pelissä, mutta lopulta he tekivät omia virheitä ja olivat siten täysin alakynnessä.

Kärkipaikan muutokset vedonlyönnissä

Urheiluvedonlyönnin suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja Valioliigan laadukkaita otteluita pelataan valtava määrä sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Ennen otteluita ja niiden aikana voi lyödä erilaisia vetoja kaudesta riippuen. Vedonlyönti mestareista ja parhaista maalintekijöistä on suosittua, mutta myös putoamista ja neljää parasta joukkuetta koskevia vetoja on tarjolla runsaasti.

Manchester City aloitti kauden suosikkina voittamaan mestaruuden, ja tähän asti se on ollut Arsenalin rinnalla, mutta tilanne muuttui, kun Arsenal hävisi 3-1. Vedonlyönnin kannalta Manchester City on jälleen mestaruuden suosikkina, mutta tilanne voi muuttua, kun peli jatkuu melko jännittyneessä ilmapiirissä.

Manchester City näyttää olevan suosikki voittamaan Valioliigan, mutta Arsenalin jälkeen Manchester United on seuraava realistinen suosikki.

Arsenalin mahdollisuudet mestaruuteen

Valioliigakausi ei ole vielä ohi, ja Arsenalilla on vielä 16 ottelua pelaamatta. Paras tapa miettiä joukkueen mahdollisuuksia voittaa mestaruus on niin sanottu maaginen numero – kuinka monta pistettä Arsenal tarvitsee vielä voittaakseen Valioliigan mestaruuden.

He ovat tasapisteissä Manchester Cityn kanssa, mutta Arsenal putoaa kakkoseksi ensimmäisen tasapisteen takia: maaliero (+36,+26). Maaginen luku määritellään urheilussa usein lukuna, joka tarvitaan, jotta joukkue voittaa mestaruuden. Tämä luku muodostuu joukkueen saamista kokonaispisteistä ja viimeisimmän kilpailijan voittamisesta saaduista pisteistä.

Kauden loppuun on vielä pelejä jäljellä. Manchester Cityllä on 15 ottelua, yksi vähemmän kuin Arsenalilla, joten se voi kerätä maksimissaan 45 pistettä eli yhteensä 96 pistettä. Arsenal puolestaan tarvitsee vielä 46 pistettä ohittaakseen Manchester Cityn 97 pisteellä.

Jos Manchester City ja Arsenal päätyvät samoihin pisteisiin, Valioliigan mestaruuden ratkaisee maaliero. Jos taas maaliero on myös tasan, seuraava ratkaisija on maaliero.

arsenal

Tittelin saavuttaminen edelleen mahdollista Arsenalille

Kilpailu Valioliigan mestaruudesta on kova. Kauden loppuun on vielä pitkä matka ja tulevilla otteluilla on ratkaiseva merkitys. Titteliä ei tule olemaan helppo ratkaista, sillä parhaimpien joukkueiden välillä on vielä pelejä pelattavana.

Arsenalin mestaruushaaveet eivät ole täysin tuhoutuneet, mutta epäonnistuminen ei ole vaihtoehto. Kärkipaikan takaisin valtaaminen ei ole varmaa, mutta se on silti mahdollista.

Arsenal voitti Valioliigan mestaruuden viimeksi lähes 20 vuotta sitten. Valioliigan tittelikilpailun voittaminen tänä keväänä olisi varmasti huikea hetki. Nähtäväksi kuitenkin jää pystyykö Arsenal kahmimaan itselleen tarpeeksi pisteitä jäljellä olevista otteluista.

Arsenal ja Manchester City kohtaavat jälleen Etihadissa huhtikuussa, joten loppuottelusta tulee todennäköisesti varsin jännittävä.

 

409 Lukukerrat