TUUKKA RASK PALAAMASSA NHL:N KÄRKEEN

Boston Bruinsin uusi valmentaja Cassidy on muuttanut koko joukkueen tekemistä huomattavasti parempaan suuntaan ja myös maalivahti Tuukka Rask saa osansa. Rask on aloittanut  lähes jokaisen ottelun Bruinsin maalilla, mutta nyt huomataan lepovuorojen merkitys.

Bruinsin puolustusosasto ei ole varsinaisesti NHL:n kärkeä, joten luotto Raskiin on ollut erittäin suuri, jopa liian suuri. Alkukausi sujui todella hyvin, mutta joulun aikoihin alkoi suomalaisveskarin tekemisestä paistaa väsymys läpi. Väliaikaisena valmentajana toimiva Cassidy on peluuttanut kakkosveskari Khudobinia enemmän ja antanut Raskille lepovuoroa positiivisin seurauksin.

Paras merkkipaalu Cassidyn onnistumiesta on, kun Bruins nollasi kotihallissaan Montreal Canadiensin (4-0), mikä oli ensimmäinen kotivoitto Montrealista vuoden 2012 jälkeen. Tuukka Rask oli kohdannut Canadiensin kotihallissaan 12 kertaa ja jokaisella kerralla poistunut tappio niskassaan, mutta nyt Cassidyn alaisuudessa pelasi todella vahvan nollapelin.

Boston on tällä hetkellä matkalla pudotuspeleihin, mutta mitä tahansa voi tapahtua vielä tiukassa sarjataulukossa. Bostonin onneksi Cassidy on näyttänyt osaamisensa ja miten joukkueesta otetaan kaikki irti. Hänen valmennusaikana Bruins on hävinnyt vain yhden ottelun ottelun ja voittanut kuusi. Nousujohteisella pelaamisella Boston pitäisi itsensä pudotuspeliviivan yläpuolella ja Raskin onneksi tiedossa on vielä lepovuoroja ennen mahdollista pudotuspelivyöryä.

126 Lukukerrat