Suomi tasoissa Madagaskarin kanssa

Suomen ja Madagaskarin välinen Hangossa pelattava Davis Cup -ottelu on ensimmäisen päivän jälkeen tasatilanteessa 1-1. Huomenna lauantaina pelataan nelinpeli, ja sunnuntaina kaksi kaksinpeliä.

Suomi siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon, kun Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen voitti Madagaskarin kakkospelaajan Jean-Jacques Rakotohasyn eräluvuin 6-2, 6-4, 6-3. Rakotohasy onnistui murtamaan 20-vuotiaan suomalaisen syötön vain kerran, tasoittaen kolmannessa erässä tilanteeksi 2-2. Madagaskar onnistui kuitenkin tasoittamaan otteluvoitot, kun heidän ykköspelaajansa Antso Rakotondramanga voitti Suomen kakkosen Eero Vasan 4-6, 6-3, 6-2, 6-0. Vasa onnistui ensimmäisessä erässä murtamaan madagaskarilaisen syötön tilanteessa 2-2, mutta kolmessa viimeisessä erässä syötönmurrot kirjattiin Rakotondramangalle 6-0.

Lauantain nelinpeliin Suomi on ilmoittaunut kivenkovan kaksikon Henri KontinenHarri Heliövaara. Kontinen nousi maanantaina nelinpelin maailmanlistan ykköseksi, joten Suomi lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Madagaskarilta nelinpeliin on ilmoitettu Rakotondramanga ja Rakotohasy. Sunnuntain kaksinpeleissä kohtaavat ykköspelaajat Niklas-Salminen ja Rakotondramanga sekä kakkospelaajat Vasa ja Rakotohasy.

210 Lukukerrat