Joonas Donskoille rahakas jatkosopimus

San Jose Sharksia kaksi kautta edustanut suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on solminut seuransa kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.

Mediatietojen mukaan sopimus oikeuttaa molempina vuosina 1,9 miljoonan dollarin vuosipalkkaan eli sopimuksen kokonaisarvo on 3,8 miljoonaa dollaria.

Kuluvan kauden päätyttyä Donskoista olisi tullut rajoitettu vapaa agentti. 25-vuotiaalla laitahyökkääjällä on menossa kaksivuotisen ensisopimuksen jälkimmäinen vuosi. Sopimus oikeuttaa 925 000 dollarin vuosipalkkaan, joten jatkosopimus nosti hänet ensimmäistä kertaa miljoonaluokkaan.

Tulokaskausi 2015–2016 oli Donskoille menestys. Hän teki runkosarjassa 36 pistettä ja Stanley Cupin pudotuspeleissä 12 pistettä. San Jose selviytyi aina Stanley Cupin finaaleihin asti.

Kuluva kausi päättyi Sharksin kannalta pettymykseen, sillä Edmonton Oilers pudotti hairyhmäm jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Donskoi teki 17 runkosarja- ja kaksi pudotuspelipistettä.

San Jose Sharksin GM Doug Wilson kehui kärppäkasvattia seuraavasti:

– Joonas pelaa vahvasti kahteen suuntaan. Hän yhdistää taidon ja luovuuden aggressiiviseen työntekoon puolustus-, keski- ja hyökkäysalueilla. Hän pelaa niin kuin haluamme joukkueenakin pelata. Mitä kykyihin tulee, hän on vasta raapaissut pintaa.

159 Lukukerrat