Jokereilta kovan luokan maalivahtikaappaus

Karri Rämö liittyy Jokereiden vahvuuteen.

KHL:ssä kiekkoileva Helsingin Jokerit julkisti Rämön pelaajasopimuksen tänään, perjantaina. Sopimus on muotoa 1+1 vuotta, eli Jokereilla on optio 30-vuotiaasta maalivahdista kaudelle 2018-19.

– Hienoa, että saimme Karrin mukaan. Hän on kokenut maalivahti, joka on pelannut NHL:ssä ja KHL:ssä. Hänellä oli kova halu ja nälkä tulla Jokereihin ja palata huipulle. Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme hänen kaltaisensa suomalaisen huippuvahdin riveihimme, Jokerien GM Jari Kurri totesi seuran tiedotteessa.

Rämö on pelannut 159 ottelua NHL:ssä Tampa Bay Lightningin ja Calgary Flamesin paidassa. AHL-otteluita miehellä on vyöllään 81.

Viime talvena Rämö harjoitteli NHL-seura Toronto Maple Leafsin kanssa ja pelasi kolme ottelua Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa. Helmikuussa Rämö liittyi Pelicansin vahvuuteen ja pelasi kauden loppuun lahtelaisjoukkueen riveissä.

KHL-kokemusta suomalaisvahti on hankkinut 173 ottelun verran pelattuaan kaudet 2009-13 Avangard Omskissa. Keväällä 2012 hän johdatti Omskin Gagarin Cupin loppuotteluihin, mutta mestaruus jäi saavuttamatta.

Jokereilla on nyt kolme maalivahtia. Rämön lisäksi peliaikaa kärkkyvät seuran viime kauden maalivahtikaksikko Ryan Zapolski ja Riku Helenius. Nähtäväksi jää, millaiseen roolitukseen seura päätyy. Kurri on valottanut tilannetta vain sen verran, että kahden maalivahdin kanssa he aikovat jatkaa. Kumpi saa siis lähteä – Zapolski vai Helenius?

 

232 Lukukerrat