Tervetuloa MLB-vedonlyönnin pariin

Legendaarinen baseball-sarja MLB on varsinkin Yhdysvalloissa koko kansan – ja myös vedonlyöjien –  valtavassa suosiossa. Sarjaa pelataan huhtikuusta aina marraskuulle saakka, joten se täyttää mainiosti muiden isojen lajien jättämän tyhjiön kesähelteillä. Coolbet tarjoaa MLB-kohteita kattavasti koko kauden ajan.

MLB:n sarjasysteemi

MLB:n runkosarjassa pelataan peräti 162 ottelua per joukkue ja joukkueita on yhteensä 30. Otteluita ja pelattavaa siis riittää käytännössä joka päivälle. ”American pastime” lempinimen saanut laji kerää ottelumäärästään huolimatta valtavasti katsojia, vaikka ottelut saattavat kestää tunteja ja alkaa jo keskipäivällä.

Ottelumäärästä ja joukkueiden etäisyyksistä johtuen pelit pelataan useimmiten peräkkäisinä päivinä kolmen-viiden ottelun sarjoissa samaa vastustajaa vastaan. Sarjataulukossa paremmuus määräytyy voittoprosentin mukaan ja MLB:n 30 joukkuetta on jaettu kahteen eri ”liigaan”, jotka puolestaan koostuvat kolmesta divisioonasta. Divisioonien voittajat menevät suoraan pudotuspeleihin, kun liigojen 4. ja 5. pelaavat yksittäisen Wild Card-ottelun, jonka voittaja etenee divisioonavoittajien seuraksi varsinaisiin pudotuspeleihin.

MLB-vedonlyönnin erityispiirteet

Varsinkin divisioonan sisäiset ottelut ovat siis erityisen tärkeitä ja niissä yleensä pyritään peluuttamaan parasta mahdollista miehistöä, sekä parhaita aloittavia syöttäjiä. Aloittavat syöttäjät ovat joukkueen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia, joiden kullanarvoisia heittokäsiä säästellään yleensä viiden syöttäjän rotaation avulla. Näin ollen yksittäinen syöttäjä aloittaa noin joka viidennen ottelun ja syöttää ottelussa yleensä noin 100 syöttöä, jonka jälkeen syöttökummulle astelee joku useasta vaihtosyöttäjästä (bullpen).

Aloittavien syöttäjien vertailu ja sopivuus kutakin vastustajaa vastaan korostuu MLB-vedonlyönnissä. Sekä kätisyydet että syöttötyylit vaikuttavat syöttäjien ja lyöjien välisiin kaksintaisteluihin, joihin koko laji perustuu. Voimasuhteita arvioidessa myös vaihtosyöttäjien laatu ja kuormitus kannattaa ottaa huomioon, sillä ottelut saattavat ratketa vasta viimeisissä vuoropareissa aloittavan syöttäjän jo vetäydyttyä kummulta.

Oleelliset olosuhteet

Olosuhteet vaikuttavat MLB-otteluihin kenties muita lajeja enemmän. Sateisuus, tuuli ja lämpötila vaikuttavat erityisesti pallon lentorataan merkittävästi. Säätilan lisäksi myös eri stadionien profiilit kannattaa ottaa huomioon, sillä sekä kentän muoto että pituus vaihtelelevat eri stadionien välillä. Tarkimmat vedonlyöjät huomioivat myös takakentän aitojen korkeuden, jotka voivat vaihdella alle metristä yli kymmenen metrin korkuisiin ja voivat vaikuttaa kunnareiden syntymiseen merkittävästi.

Vedonlyöntikohteet

Coolbetilla MLB:stä voi lyödä vetoa ottelun lopullisesta voittajasta (moneyline), tasoituksellisesta voittajasta sekä ottelun juoksumäärästä. Kaikissa vedoissa mukaan lasketaan myös mahdolliset ylimääräiset vuoroparit – MLB-ottelu ei voi päättyä tasan.
266 Lukukerrat