Vedonlyöntiopas

Vedonlyönti voi olla hyvin haastava, mutta myös antoisa harrastus – jos tietää mitä tekee. Ensikertalaiselle vedonlyönnin aloittaminen ja sen ensimmäisen vedon lyöminen saattaa tuntua hankalalta. Tämä vedonlyöntiopas auttaa sinut turvallisesti alkuun, joten jatka vain lukemista.

Loimme vuosien vedonlyöntikokemukseemme perustuvan aloittelijan oppaan, jonka avulla pääset alkuun ja opit vedonlyönnin perusteet. Tämä vedonlyöntiopas nostaa esiin tärkeimmät kohdat urheiluvedonlyöntiin liittyen.

Vedonlyöntiopas paljasta muutaman oleellisen ohjenuoran, joita noudattamalla vedonlyönti on nautinnollisempaa – ja kenties myös voitokkaampaa. Välttämällä yleisimmät vedonlyönnin virheet parannat mahdollisuuksiasi saada aikaan positiivisia tuloksia nopeallakin aikataululla, ilman että menettäisit vedonlyönnin tarjoamaa jännitystä.


10 urheiluvedonlyönnin virhettä, joita ammattilaiset tekevät

Urheiluvedonlyönti on monimutkaista toimintaa.

Teoriassa urheiluvedonlyönti on helppoa: valitset vain oikean lopputuloksen ja keräät voitot. Mutta jos se olisi todellisuudessa noin helppoa, jokainen vedonlyöntitoimisto olisi kaatunut jo aikoja sitten.

Miksi siis vain niin harva onnistuu voittamaan urheiluvedonlyönnillä?

Se johtuu tietenkin useista tekijöistä. Tässä artikkelissa huomioimme 10 urheiluvedonlyönnin virhettä, joita jopa ammatikseen vetoa lyövät tekevät.

1. Seurannan puuttuminen

Lähes kaikki vedonlyöjät väittävät olevansa voitolla. On ihmisluonnon vastaista myöntää tappionsa ja itseään on helppo huijata uskomaan urheiluvedonlyönnin olevan tuottoisaa – varsinkin silloin, kun kaikista vedoista ei pidä kirjaa.

Jokaisen vedon ylöskirjaaminen on tehokkain tapa selvittää, onko vedonlyönti voitollista vai ei. Monet vedonlyöjät eivät pidä kirjaa vedoistaan ja vain olettavat olevansa voitolla. Jotkut taas pitävät kyllä kirjaa, mutta huijaavat itseään ja ”unohtavat” kirjata häviäviä vetoja, luoden samalla illuusion voittavasta urheiluvedonlyönnistä.

Todelliset ammattilaiset kirjaavat ihan jokaisen vedon, eivätkä jätä hävinneitä vetoja kirjanpidon ulkopuolelle, vaikka ne saisivat tuloksen näyttämään huonolta.

2. Tappion kuittaaminen uudella vedolla

Jos vetosi häviää, ammattimainen vedonlyöjä hyväksyy tappionsa ja jatkaa matkaa. Yksi yleisimmistä urheiluvedonlyönnin virheistä on yrittää voittaa juuri hävitty panos takaisin lyömällä mahdollisimman nopeasti uusi veto. Tällaiset hätiköidyt päätökset perustuvat tunteisiin, jolloin arvostelukyky ei ole parhaimmillaan. Kyky pitää pää kylmänä ja hyväksyä tappio on avainasemassa, kun pyritään voitolliseen urheiluvedonlyöntiin virheitä välttäen. Vedonlyöjät, jotka yrittävät välittömästi kuitata tappionsa uusilla vedoilla, tekevät vääriä ratkaisuja ja tulevat pitkässä juoksussa jäämään tappiolle.

3. Ulkopuoliseen informaatioon luottaminen

Urheiluvedonlyöntiä varten on useita yhteisöjä, joissa taitavat ja tietävät vedonlyöjät jakavat näkemyksiään. Nämä yhteisöt perustuvat luottamukselle ja usein myös todistetulle menestykselle vedonlyönnin saralla.

Kuitenkin aivan liian usein vedonlyöjät luottavat muiden esille tuomaan informaation. On houkuttelevaa lyödä vetoa foorumeilla ”100% varmaksi” mainostetusta kohteesta, josta kirjoittajalla on sisäpiirin tietoa – mikä kuitenkin saattaa olla jopa väärää. Vihjaajilla ei ole minkäänlaista vastuuta jos vetosi häviää, eikä sinulla ole mitään oikeutta valittaa jälkeenpäin.

Ainoa henkilö johon voit luottaa, olet sinä itse.

4. Urheiluvedonlyönti ja alkoholi

Jälleen yksi yleinen virhe vetoa lyödessä. Urheiluvedonlyönti pienessä sievässä ei ole koskaan järkevää, sillä alkoholin vaikutuksen alaisena on todella vaikeaa noudattaa mitään strategiaa. Vetoa lyödessä pitäisi toimia aina rationaalisesti, mutta tunteet ottavat humalatilassa helposti vallan.

5. Urheiluvedonlyönti fiiliksen mukaan

Fiiliksen mukaan betsaaminen on samankaltainen virhe kuin alkoholin ja urheiluvedonlyönnin yhdistäminen. Toki myös selvinpäin voi tehdä huonoja valintoja ja vääriä päätöksiä.

Jokaisella pelaajalla tulee huonoja jaksoja, jolloin tuntuu ettei mikään toimi eikä voittoja tule millään. Viimehetken tasoitukset, helposti vihelletyt pilkut, tuomitsematta jääneet ulosajot… lista on loputon. Ei-niin-menestyksekkäät vedonlyöjät antavat kyseenalaisten lopputulosten vaikuttaa päätöksentekoon. He haluavat voittaa rahansa takaisin, nyt heti!

On myös hyvin yleistä lyödä vetoa inhoamaansa joukkuetta vastaan. Silloin, kun oma inhokki häviää, voittaa myös vedonlyönnistä rahaa. Niin sanotusti ”tuplasti hyvää”.

Toinen vaihtoehto on lyödä vetoa vihaamansa joukkueen puolesta. Jos inhokki voitaa, ainakin sillä tekee rahaa harmituksen vastapainoksi.

Molemmat vedot ovat aivan yhtä huonoja voitokkaan ja pidemmän aikavälin urheiluvedonlyönnin kannalta.

Fiilispohjalta lyödyt vedot ovat varmin tapa hävitä koko kassa. Pysy rauhallisena ja käytä analyyttisiä metodeja seuraavan vedon löytämiseen.

6. Kaikessa päteminen

Yleinen virhe vedonlyönnissä on yrittää olla jokaisen lajin asiantuntija.

Vedonlyöntikohteita on lukematon määrä, mutta menestyksekkäät vedonlyöjät keskittyvät vain pieneen siivuun markkinoista. Kannattaa muistaa, että vedonvälittäjillä on erittäin ammattitaitoiset kertoimenlaskijat, jotka ovat oman erikoisalansa ehdotonta huippua. Voiton tekeminen on paljon todennäköisempää, jos erikoistut tiettyyn urheilulajiin, sarjaan tai jopa vedon tyyppiin, kuten kulmapotkujen tai korttien määrään. Jos yrität hallita kaikki mahdolliset vedonlyöntikohteet – olet todennäköisesti ”hyvä kaikessa, vaan et mestari missään”. Erikoistuminen kannattaa!

Monet vedonlyöjät uskovat osuneensa kultasuoneen silloin, kun löytävät uuden lajin.

Tai siis.. heille uuden lajin.

Erinomainen esimerkki tulee online-vedonlyönnin alkuajoilta, kun norjalainen vedonlyöntivihjaaja väitti löytäneensä ”parhaan kohteen ikinä”, krikettiottelusta. Hän väitti olevansa kriketin asiantuntija, vaikka ilmiselvästi ei sitä ollut. Pakistanin voitosta hän oli niin varma, että kertoi ”helvetin jäätyvän” ellei voittoa tule.

Arvaatkin varmaan miten ottelussa kävi?

Pakistan hävisi. Pysy siis omalla mukavuusalueellasi ja lajeissa, jotka tunnet.

7. Vedon lyöminen ilman hyvää kerrointa

Ylikertoimen konsepti on tärkein yksittäinen tekijä voitolliselle urheiluvedonlyönnille pitkällä aikavälillä. Yksinkertaistettuna ylikerroin tarkoittaa sitä, että kohteen kerroin on suurempi kuin päättelemäsi todennäköisyys. Koska vedonvälittäjät ottavat katteen jokaisesta kohteesta, ylikertoimien löytäminen ei ole helppoa. Mitä pienempi palautusprosentti vedonlyöntitoimistolla on, sitä suurempi virhe vaaditaan kertoimeen, jotta se olisi ylikerroin.

Monet vedonlyöjät laiminlyövät tämän äärimmäisen tärkeän seikan, mikä onkin ehkäpä se suurin ja yleisin virhe vedonlyönnissä. Ylikertoimen määrittely on omissa käsissäsi ja jos sinulla on eri käsitys kuin vedonlyöntifirmalla, on mahdollista tehdä voittoa.

Ylikertoimen löytäminen ei ole helppoa, sillä siihen vaaditaan erittäin paljon tietotaitoa itse lajista sekä todennäköisyyksistä ja kertoimista. Monet tekevät virheen päättelemällä lopputuloksen ensin ja vasta sitten sovittavat sitä tarjolla oleviin kertoimiin. Yksi vedonlyönnin vaikeimmista päätöksistä on hylätä ensin hyväksi arvioimansa veto, joka tarkemmalla analysoinnilla osoittautuu alikertoimiseksi.

Lyö vetoa kertoimesta, älä lopputulemasta. Uskot, että Valioliigassa Chelsea voittaa, mutta kuinka suurella todennäköisyydellä tämä tapahtuu Sunderlandia vastaan? 72 prosentin? Mikä silloin olisi ylikerroin Chelsean voitolle?

8. Monimutkaisten järjestelmien käyttö

Voittoa tavoitellessa on yleistä, että vedonlyöjä testaa useita erilaisia strategioita ja monet ovat valmiita myös myymään kultamunia munivan hanhen. Talo voittaa kuitenkin aina, huolimatta siitä mitä mainosmiehet kertovat. Kannattaa siis vältellä sensaatiomaisia, varmaa voittoa takovia systeemejä.

Yksi hyvin tunnettu strategia on Martingaalistrategia. Martingaalistrategia perustuu panoksen tuplaamiseen jokaisen tappion jälkeen, jolloin sen osuessa jäät varmasti voitolle. Ongelmana vain on se, että useimmilla vedonlyöjillä ei ole loputonta kassaa ja vaikka olisikin, harvat vedonvälittäjät sallivat panoksia, joita tarvittaisiin esimerkiksi 12 peräkkäisen tappion kattamiseen.

Sen sijaan suosittelemme panoskoon säätelemistä strategian välineenä (lisää tästä englanniksi Betting Unit Sizes)

9. Ei kerroinvertailua – ei arvoa

Lojaalisuus on yleensä hyve, mutta miksi pysyä uskollisena pankille tai vedonvälittäjälle?

Jos saisit yhdeltä firmalta aina parhaat tarjoukset ja parhaat kertoimet, ei olisi mitään syytä vaihtaa – mutta tuskin saat. Jos käytät vain yhtä vedonlyöntifirmaa, on erittäin todennäköistä, että voittoja jää saamatta. Onko tietyllä vedonlyöntiyhtiöllä aina korkeimmat kertoimet lyömiisi kohteisiin? Todennäköisesti ei. Katsele ympärillesi ja lyö vetoa siellä, mistä saat parhaan kertoimen haluamaasi kohteeseen.

Jos olet shoppailemassa ja näet kaksi kauppaa, joissa myydään haluamaasi tuotetta eri hinnoilla, miksi ostaisit sen kalliimman?

10. Urheiluvedonlyönti velaksi

Urheiluvedonlyönti velaksi, tai velaksi ostaminen noin muutenkin, on harvoin järkevää. Usein se pakottaa lyömään huonoja vetoja, joita normaalisti välttäisit, koska haluat vain saada maksettua velkasi pois mahdollisimman pian. Lyö siis vetoa vain sellaisilla summilla, mitkä olet valmis häviämään ja pidä kiinni strategiastasi – tietenkin budjetin sallimissa rajoissa.

Ihmisluonto

Kuten ylläolevasta näemme, urheiluvedonlyönti ei olekaan niin helppoa ja yksinkertaista miltä se aluksi vaikuttaa. Matkan varrella on monia sudenkuoppia. Inhimillisyys näyttelee isoa osaa myös urheiluvedonlyönnissä ja virheiden tekeminen on vain inhimillistä.

Urheiluvedonlyönnissä menestymiseen tarvitaan tietotaitoa urheilusta, analyyttistä näkemystä, kestävää kassaa ja vahvaa luonnetta. Pään pitää pysyä kylmänä ja tavoitteen selkeänä. Lyödyistä vedoista on pidettävä kirjaa ja itselleen on oltava rehellinen.

Ihmisen luonnetta testataan vasta vaikeina aikoina ja silloin monet romahtavat. Tunteet ottavat vallan ja kuriton vedonlyöjä unohtaa strategiansa, panoskoot kasvavat ja kertoimet menettävät merkityksensä. Rationaalinen päätöksenteko muuttuu fiilispohjaiseksi. Silloin kassa ei todellakaan kiitä.

Menestyneimmät vedonlyöjät käyttävät usein seuraavaa iskulausetta, joka kuvaa urheiluvedonlyöntiä yhdellä virkkeellä: ”Vedonlyönti on maraton, ei pikamatka”

Oletko samaa mieltä yllä listatuista virheistä?

Tuleeko mieleesi muita isoja virheitä, jotka eivät listalle päätyneet?


Mitä ovat kertoimet?

Kertoimet ovat tärkein vedonlyönnin aspekti, joka jokaisen aloittelijan on ymmärrettävä. Aloitetaan siis siitä.

Kerroin on koko vedonlyöntibisneksen A ja O – fakta joka usein unohtuu. Yksittäisen kohteen voittaja on periaatteen tasolla vedonlyönnissä yhdentekevä, sillä kerroin määrittää lyödyn vedon arvon.

Yksinkertaisesti kerroin tarkoittaa jonkin tapahtuman todennäköisyyden käänteisarvoa: mitä epätodennäköisempi tapahtuma, sen korkeampi kerroin. Hyvä veto on vedonlyöjän kannalta siis sellainen, jossa tapahtuman todennäköisyys on suurempi kuin kertoimen osoittama todennäköisyys.

Arvoa voi löytää käytännössä mistä tapahtumasta tahansa, oli vedonlyöntiyhtiön tarjoama kerroin sitten 1.15 tai 28.90. Jos arvioimasi todennäköisyys tapahtumalle on vaikkapa 90 %, silloin kerroin 1.15 tarjoaa arvoa (joskin varsin pientä sellaista). Usein vedonlyöjän on todennäköisempää löytää arvo altavastaajan kertoimesta, mutta mikään täysin varma ohjenuora tämä ei ole.

Ammattilaisvedonlyöjät luottavat omiin arvioihinsa, olivat ne sitten suosikin tai altavastaajan kannalla. Tärkeintä on kuitenkin pitää huolta, että pelattava kerroin on ns. ylikerroin ja siten hyvä pelikohde.

Kerroinvertailu kannattaa aina ja siihen löytyy nykyään käteviä työkaluja verkosta. Kuten mainoslause kuuluu, se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa – samoin on tyhmää lyödä veto pienemmällä kertoimella, jos isompi on yhtä helposti saatavilla.

Valitse strategia

Menestyksekäs vedonlyönti vaatii sekä aikaa että osaamista.

Erilaisten tietolähteiden kahlaamiseen saa kulumaan lukemattomia tunteja puhumattakaan siitä, että seuraa otteluita joko televisiosta tai paikan päältä. Lisäksi nykyaikaisten tv-sopimuksien johdosta pelejä pyritään ripottelemaan koko ajan sinne ja tänne, jotta päällekkäisyyksiä olisi mahdollisimman vähän.

Tämä tietysti johtaa siihen, että vedonlyöjän on hyvä valita tarkasti tietyt lajit tai sarjat, joihin hän keskittyy. Kenenkään aika ei riitä seuraamaan kaikkea urheilua, joten monet pyrkivät maksimoimaan tietonsa yhdestä tai kahdesta eniten kiinnostavasta sarjasta. Sen jälkeen omia vetojaan voi lyödä paljon levollisemmin mielin, kun ikäviä yllätyksiä esimerkiksi yllättävien kokoonpanotietojen myötä tuskin pääsee sattumaan kovinkaan usein.

Tiedonkeruu ja todennäköisyyksien arviointi

Vedonlyöntiyhtiöillä on lähtökohtaisesti paremmat tiedot avaamastaan kohteesta kuin vedonlyöjillä. Usein onkin todennäköisempää, että oletettu ylikerroin onkin syystä tai toisesta kohdallaan, kun vedonlyöntitoimiston kertoimenlaskija on ollut paremmin perillä ottelun asetelmista. Ei kuitenkaan aina. Myös kertoimenlaskijat ja varsinkin muut vedonlyöjät tekevät virhearvioita, joita taitava vedonlyöjä pystyy käyttämään hyväkseen.

Käytännössä urheiluvedonlyönnissä voittaminen tarkoittaa, että pelaaja onnistuu panostamaan sellaisiin kohteisiin, joissa kerroin ei vastaa todellista tasoa – vaan on tapahtuman todennäköisyyttä korkeampi. Omien kerroinarvioiden ja todennäköisyyslaskelmien tekeminen on järjestelmällisessä, voittavassa vedonlyönnissä oleellista ja vaatii sekä aikaa että taitoa.

Ottelun tai tapahtuman todennäköisyyteen vaikuttavat lukemattomat seikat, eikä myöskään sattumaa voi urheilussa vähätellä. Vedonlyöntivihjeenä aloittelijalle voimme kertoa, että keräämällä ja analysoimalla kaiken mahdollisen hyödyllisen tiedon, pystytään kuitenkin sattuman osuus minimoimaan todennäköisyyksiä laskiessa. Koska tiedon ja datan määrä on massiivinen, menestyvä vedonlyöjä yleensä kehittää oman systeeminsä, jolla merkityksellisiä tekijöitä voidaan mitata ja käyttää todennäköisyyden laskemisessa.

Todennäköisyyteen vaikuttavia tekijöitä on lukuisia. Joukkueurheilussa kokoonpanot ja puuttuvat pelaajat, joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet, kotietu tai vierashaitta, ottelun merkitys ja aiemmat kohtaamiset ovat tällaisia ilmiselviä tekijöitä, jotka on hyvä ottaa huomioon kerroinarvioita tehdessä. Tietotaidon ja kokemuksen avulla näistäkin tekijöistä voi löytää poikkeavuuksia suhteessa kertoimeen, mutta arvioissa piilee myös sudenkuoppia:

1. Ylireagointi kokoonpanomuutokseen

Yksittäisen pelaajan merkitys joukkueen suorittamiseen on helppo yliarvioida. Lisäksi kokoonpanomuutokset – elleivät ne ole yllättäviä ja äkillisiä – ovat yleensä myös kertoimenasettajan tiedossa ja laskettu mukaan todennäköisyyteen. Esimerkiksi NHL-joukkueella varamaalivahdin pelaaminen ei aina tarkoita kovinkaan selkeää heikennystä joukkueen kokonaissuorituskykyyn.

2. Aiemmat kohtaamiset

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset toimivat hyvänä osviittana niiden välisistä voimasuhteista – jos joukkueet ovat pysyneet samoina ja tiedossa on myös edellisiin otteluihin vaikuttaneet muut tekijät, ja ne pystytään suhteuttamaan tämän hetkiseen tilanteeseen. Harvoin näin on, joten myös liiallinen tuijottaminen aiempiin kohtaamisiin saattaa olla harhaanjohtavaa.

3. Vale, emävale, tilasto

Fakta on se, että tilastot eivät valehtele (jos tilastot on tehnyt luotettava taho). Se, miten tilastoja tulkitaan ja miten ne korreloivat voimasuhteisiin ja todennäköisyyksiin, onkin tyystin toinen juttu.

Tilastodataa on vedonlyöjälle nykyään saatavilla valtava määrä. Vedonlyöntitoimistoille todennäköisesti vielä enemmän. Tilastot kertovat menneisyyden tapahtumista numeraalisesti, mutta tulevaisuuden kanssa ne eivät välttämättä korreloi lainkaan. Ole siis varovainen analysoidessasi tilastoja ja varmista että olet ymmärtänyt syy- ja seuraussuhteet oikein.

Tilasto on hyvä renki, mutta huono isäntä. Kannattaa siis pohtia tarkasti onko vedon kannalta merkityksellistä, että Broncos on voittanut kuusi viimeistä ottelua ennen kiitospäivää pelatulla kierroksella, kun vastassa on saman konferenssin joukkue, eikä pelipäivän aamuna ole pakkasta.

Tähän mennessä vedonlyöntivihjeitä aloittelijalle -oppaassamme olemme käsitelleet tärkeimmät osa-alueet vedonlyönnin aloittamisen kannalta. Nyt esittelemme miten valita pelikohteet ja panokset, sekä miten pysyä rauhallisena tappio- tai voittoputken osuessa kohdalle.

Vetokohteen valinta

Nyt kun tiedät miten kertoimet toimivat ja miten ne vaikuttavat pelikohteisiin, katsotaanpa miten valita pelattavat kohteet.

Monet vedonlyönnin aloittelijat tykkäävät pelata niin sanottuja isoja rekkoja, joissa jopa kuuden tai peräti kymmenen kohteen pitää yhdessä osua, jotta voitto kilahtaa tilille. Tarkoituksena on tietysti hakea pikkurahalla suurta voittopottia, kun vedonlyöntikupongin kertoimet kasvavat aina uusien lisäkohteiden myötä.

Mieti asiaa kuitenkin tältä kantilta: vedonvälittäjällä on aina kertoimien sisään laskettu laskennallinen etu sinuun nähden, eli ”jakaja voittaa aina”.

Coolbetilla yhden kohteen normaali laskennallinen palautusprosentti on noin 95 % (joissakin sarjoissa jopa korkeampi), joka on suhteellisen korkea verrattuna yleiseen markkinaan. Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy, eikä palautusprosentti ole vakio; lähes päivittäin Coolbetilta tarjoaa myös asiakasystävällisiä 100 % teoreettisen palautuksen omaavia kohteita!

Matematiikan perussääntöjen mukaan talon etu kertautuu aina jokaisen samaan kuponkiin lisätyn uuden kohteen myötä, jos palautusprosentti on alle 100. Vaikka vedonlyöntitoimiston yksittäisen kohteen palautusprosentti olisikin korkea, jo esimerkiksi kaksi kohdetta yhdistämällä se putoaa alle 91 %:iin ja jatkaa laskemistaan aina uuden pelikohteen lisäyksen myötä.

Osuvat pelikohteet ja rahan voittaminen ovat varmasti yksi vedonlyönnin parhaista puolista, siksihän vedonlyönti onkin niin antoisaa.

 

Panoksen asettaminen

Vedonlyönnin yksi vaikeimmista – ja usein myös aliarvostetuimmista – osa-alueista on panostaminen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksikään panostusstrategia sinällään ei tee sinusta rikasta. Toisaalta taas ilman panostusstrategiaa tai huonolla strategian valinnalla voit tuhota hyvätkin vetovalintasi ja hävitä lopulta pitkällä aikavälillä kaikki voittosi.

Tuntuuko hankalalta ja hämmentävältä?

Kyllä, mutta jo parilla nyrkkisäännöllä pääset pitkälle.

Monella suhteellisen kokeeneellakin vedonlyöjällä on paha tapa nostaa panoksiaan, kun voittoputki osuu kohdalle. Onhan se mukavaa, kun pelikohde toisensa jälkeen tuntuu napsuvan kohdalleen ja pelitilillä on rahaa normaalia enemmän. Voittoputken osuessa kohdalle kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään ennen panosten holtitonta nostamista. Lue vaikka pikaisesti uudelleen läpi vedonlyöntiopas ja palauta tärkeät asiat mieleesi.

Jos alkuillan jalkapallovedoistasi on osunut neljä neljästä, niin vaikuttaako se mitenkään siihen, miten todennäköisesti yön NHL-vetosi osuvat?

Ei tietenkään.

Tuurilla ei ole muistia, ja niin hyvät kuin huonotkin jaksot ovat aina osa vedonlyöntiä.

Parasta mitä voit tehdä, on laittaa jäitä hattuun ja panostaa edellisten ottelujen tuloksista välittämättä. Omaa panostusstrategiaa onkin hyvä miettiä ajatuksella ennakkoon ja sen jälkeen pysyä päätöksessään. Hyvä panostusstrategia ottaa huomioon sen, että aivan jokaiselle pelaajalle tulee jossain vaiheessa vastaan mahdollisesti pitkiäkin hetkiä, jolloin tappioita kertyy enemmän kuin voittoja. Silloin on oleellista pysyä rauhallisena eikä alkaa panikoida.

Itsehillintä ja vihanhallinta

Voisin lyödä vetoa ettet arvannut näkeväsi tällaista otsikkoa vedonlyöntioppaassamme.

Tämä on kuitenkin erittäin tärkeää, sillä jokaisen yksittäisen ottelun tapahtumissa sattumalla on roolinsa. Urheilussa ja vedonlyönnissä tätä kutsutaan usein onneksi.

Yksittäinen pomppu, klassinen ”tolppa sisään, tolppa ulos” tai inhimillinen erehdys, joita ei voi mitenkään ennustaa saattaa jopa ratkaista ottelun voittajan. Tämän vuoksi on väistämätöntä, että jokainen pelaaja kokee jossain vaiheessa jaksoja, joiden aikana kaikki vedot vaikuttavat osuvan tai vaihtoehtoisesti mikään ei onnistu. Näiden jaksojen aikana on tärkeää muistaa, etteivät edellisten vetojen tulokset vaikuta tuleviin.

Hyvin tuhoisa taktiikka omalle pelikassalle on alkaa metsästämään hävittyjä rahoja takaisin, tai hyvän olon tunteessa voittoputken aikana panostaa normaalia huomattavasti enemmän. Näiden asioiden sivuuttaminen vaatii paljon itsehillintää eikä se ole helppoa.

Jopa pitkän linjan ammattilaiset ovat usein kertoneet ajattelutavan muuttuvan, kun tappioputki painaa niskassa. Itsehillinnän säilyttäminen sellaisessa tilanteessa on siis hyvin haastavaa, mutta jo asian tiedostaminen voi auttaa sinua välttämään pahimmat virheet. Kannattaa aina välillä kerrata vedonlyöntiopas, jotta pysyt kiinni tärkeimmissä asioissa.

Kaiken pelaamisen tulisi olla lähtökohtaisesti hauskaa. Mikäli koet, että sinulla on itsehillinnän kanssa ongelmia, niin peliyhtiöt tarjoavat sinulle mahdollisuuden sulkea pelitilisi ennalta määrätyksi ajaksi, jotta harkitsemattomia vahinkoja ei pääse tapahtumaan.

Tästä jatkamme vedonlyöntivihjeitä aloittelijalle -oppaassa seuraavaan osioon, joka on kirjanpito.

Kirjanpito

Jos vedonlyöntiä aikoo harjoittaa voitollisesti pitkällä aikavälillä, on vedonlyönnin kirjanpito erittäin tärkeää.

Vetojen kirjaaminen ei pelkästään auta oman pelaamisen ja kassan hallinnassa, vaan auttaa myös kehittämään vedonlyöntikäyttäytymistä ja -metodeja. Pääset alkuun jo kirjaamalla vähintään kohteet, kertoimet ja panokset kaikista lyödyistä vedoista. Tähän riittää yksinkertainen excel-taulukko.

Kannattaa muistaa, että harva vedonlyöjä tekee voittoa pidemmällä aikavälillä eikä kukaan myöskään ole seppä syntyessään. Aloitteleva vedonlyöjä, ja miksei kokeneempikin, voi helposti testata vedonlyöntimetodejaan ”leikkirahalla”, jos ei tee mieli raapia oppirahoja selkänahastaan.

Edistyneempi vedonlyöjä merkitsee ylös oman arvionsa kohteesta, odotusarvon sekä muuta vedon asettamiseen käytettyä informaatiota. Näin voitettujen ja hävittyjen vetojen syitä on helppo tutkia, sekä oppia tekemistään virheistä – ja miksei myös onnistumisista. Kirjanpitoon löytyy sekä maksullisia että maksuttomia sivustoja ja ladattavia pohjia, joten kannattaa testata millainen järjestelmä sopii omaan käyttöön parhaiten.

Bonukset ja ilmaisvedot

Monet peliyhtiöt tarjoavat varsinkin uusille asiakkaille erilaisia talletusbonuksia ja ilmaiskierroksia, joita voit vertailla bonusetu.com sivustolla. Näitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen!

Lähes aina talletusbonuksen mukana tulee kierrätysvaatimus, joka saattaa joskus olla kymmeniä kertoja talletettu summa. Tämähän tarkoittaa toki sitä, että vaikka voittaisit isonkin summan, et pysty tekemään nostoa ennen kuin kierrätysvaatimus on täyttynyt. Mikäli omat vedonlyöntimetodit eivät kierrätysvaatimuksista kärsi, ei bonuksiin ole mitään syytä jättää tarttumatta. Muista kuitenkin aina lukea bonuksen säännöt ja ehdot, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Yhteenveto

Vedonlyönti on jännittävää ja hauskaa puuhaa, mutta hyppy tuntemattomaan ilman ymmärrystä on varmin ja nopein tapa hävitä koko kassa. Toivottavasti vedonlyöntiopas auttaa sinua välttämään helpoimmat sudenkuopat ja aloittelijan virheet.

Tämä vedonlyöntiopas luotiin kertomaan sinulle vedonlyönnin perusteita, termejä ja strategiaa, jotta vedonlyönnin aloittaminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

Ja jos opit jotain uutta tästä vedonylöntivihjeitä aloittelijalle -oppaasta, muistathan jakaa sen!

P.S. Kannattaa lisätä tämä vedonlyöntiopas, jotta voit kerrata perusteet seuraavaa vetoa lyödessäsi.


Vedonlyöntiopas on koottu Coolbet -oppaasta.