JOKEREIDEN KAUSI PAKETTIIN

Helsingin Jokerit aloittavat kesälomansa tänään, kun CSKA Moskova otti neljännen voiton ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjassa.

CSKA Moskova eteni pudotuspeleissä seuraavalle kierrokselle marssien Jokereiden ylitse otteluvoitoin 4-0. Kyseiset lukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä vain yhdessä pelissä CsSKA onnistui nappaamaan voiton varsinaisella peliajalla ja kolme muuta ratkottiin vasta jatkoajalla. Tämä on hyvä esimerkki moskovalaisten työmoraalista jäällä ja kuinka sitä toteutetaan vielä 60 peliminuutin jälkeenkin.

Vierasjoukkue CSKA oli tänään lähes koko ottelun niskan päällä, vaikka Jokereille satunnaisia maalipaikkoja siunaantuikin. Maalia kohti tulleet laukaukset kertovat jo paljon ottelun luonteesta (25-40). CSKA:n kahta maalia tarkistettiin jo varsinaisen peliajan aikana pitkään videolta, mutta ensimmäinen oli selvä potkumaali, vaikkakin vahinko ja toisessa Jokereiden maalivahti Ryan Zapolski joutui estämisen uhriksi. Moskovalaiset saivat kuitenkin jatkoajalla sen ratkaisen maalin kovan työn jälkeen ja ansaitsemallansa voitolla pitkän lepo- ja harjoittelutauon ennen seuraavaa pudotuspelikierrosta.

Jokerileirissä ottelusarja oli varmasti suuri pettymys, mikä näkyi myös ratkaisevan maalin jälkeen joukkueen elekielessä. Kolmas ottelu peräkkäin jatkoajalle, mutta ei palkintoa. Jukka Jalonen ei myöntänyt ottelun jälkeen haastattelussa olevansa tyytyväinen Jokereiden peliesitykseen, mutta kertoi jokaisen pelaajan antaneen kaikkensa tänään jäällä ja enempään ei riitä eväät.

Sehän on karu fakta, että Jokereiden materiaalilla voi CSKA:n kaltaisen joukkueen haastaa, mutta ei voittaa. Ei varsinkaan paras seitsemästä ottelusarjassa.

 

216 Lukukerrat