CS2 julkaisu keskiviikkona 27.9.2023?

Counter-Strike 2, odotettu jatko-osa CS:GO:lle, herättää innostusta lähestyessään julkaisupäiväänsä. Pelin kehittäjä Valve on pudottanut vihjeitä julkaisusta, ja se näyttää olevan aivan nurkan takana.

Vaikka CS:GO on yli vuosikymmenen ikäinen, se on edelleen uskomattoman suosittu, sillä pelin parissa on ollut yhteensä lähes 26 miljoonaa uniikkia pelaajaa ja yhtäaikaisesti servereillä oli 1,8 miljoonaa pelaajaa toukokuussa 2023. Valve kuitenkin tunnustaa tarpeen raikkaalle alulle ja on työskennellyt ahkerasti Counter-Strike 2:n parissa, joka hyödyntää uutta Source 2 -moottoria.

CS2 betaversio melkein jokaisen saatavilla

Counter-Strike 2:n rajoitettu testibeta on tällä hetkellä käynnissä, ja se antaa pelaajille maistiaisen siitä, mitä on tulossa. Silti fanit odottavat innolla CS2:n täysversiota. Beta-versiota voi pelata jokainen, jolla on aktiivinen taitotaso (rank) CS:GO:ssa.

Milloin CS2 virallisesti julkaistaan?

Milloin Counter-Strike 2 julkaistaan on silti kysymys kaikkien huulilla? Peliä odotetaan julkaistavan keskiviikkona 27. syyskuuta 2023, kuten Valve vahvasti vihjasi. Tämä vihje tuli syyskuun 20. päivä julkaistussa arvoituksellisessa viestissä X-palvelussa, joka kysyi: “Mitä teet ensi keskiviikkona?”. Aiemmin oli spekulaatiota siitä, että julkaisupäivä voisi olla 23. syyskuuta, perustuen vuotaneeseen tietoon kilpailullisen Premier-tilan ensimmäisen “kautensa” alkamisesta. Pelaajien on kuitenkin odotettava vielä muutama päivä päästäkseen käsiksi peliin. Virallisen vahvistuksen osalta Valve on ilmoittanut, että Counter-Strike 2 julkaistaan kesällä 2023, ja teknisesti kesä jatkuu syyskuun 30. päivään asti. Lisäksi Valve mainitsi pelin lähestyvän julkaisua Steam-palvelun 20-vuotisjuhlan yhteydessä 12. syyskuuta 2023.

5x 20€ ilmaisvetoja myös E-sportsiin!

Keskiviikkoa odotellessa voi pelata Beta-versiota

CS2:n rajoitetussa testibetaversiossa kaikki kartat ovat saatavilla, ja Valve on vähitellen laajentanut pelaajakuntaa lähes jokaiseen CS:GO pelaajaan. Beta alkoi Dust 2:lla, sitten seurasi Mirage, Nuke, Overpass ja myös Office on mukana. Täysversion julkaisun myötä pelaajat voivat odottaa laajempaa valikoimaa karttoja, pelitiloja ja ominaisuuksia. Kaikki aseiden ja esineiden ulkoasut siirtyvät saumattomasti CS:GO:sta CS2:een, vaikka osa pelaajista on huomannut visuaalisia eroja ulkoasussa betan aikana. Valve on jo korjannut joitakin visuaalisia ongelmia, ja lisää parannuksia voi olla tulossa. CS2:n julkaisun myötä ammattipelaajat todennäköisesti siirtyvät nopeasti peliin, ja virallisia tapahtumia saatetaan järjestää pian sen jälkeen. Seuraava Counter-Strike Major -turnaus, joka on määrä pelata Kööpenhaminassa maaliskuussa 2024 ja järjestäjänä toimii PGL, pelataan CS2:lla.

CS2:n julkaisupäivän lähestyessä fanit voivat odottaa jännittävää uutta lukua tässä ikonisen pelin historiassa!

Mitä mieltä ammattilaiset ovat olleet pelistä?

FaZe Clanin pelaaja Robin “ropz” Kool kokeili Counter-Strike 2 -betaa ja tuli siihen johtopäätökseen, että uusi subtick-järjestelmä ei tunnu “niin hyvältä kuin kuvailtu”.

“Subtick -päivitys ei tunnu yhtä hyvältä kuin mitä sen pitäisi. 64:n ja 128:n välillä on selvä ero. Se on ainoa asia, joka tuntuu huonolta. Ehkä sitä voidaan säätää, se on enemmän 64 kuin 128. Muuten päivitys on mahtava.

Tuntuu pahalta kritisoida tätä, koska vaikuttaa siltä, että Valve yrittää todella korjata subtick -ongelmaa, mutta mielestäni 128-tick raten asettaminen normiksi olisi vastaus. Mutta kuka tietää, ehkä vuosien päästä tämä tapa on paljon parempi, ja minut osoitetaan vääräksi.”

386 Lukukerrat