TULOKKAAT MAHDOTTOMAN EDESSÄ?

Liigaan kaudelle 2016-2017 nousseen Mikkelin Jukureiden pudotuspelihaaveet ovat jäämässä vain haaveeksi 1-3 kotitappion jälkeen.

Pirteästi kautensa aloittanut Mikkelin Jukurit on juuri jäänyt pisteittä kohdatesaan JYP:in kotiluolassaan Kalevankankaalla. Samaan aikaan Kouvolassa ainoa viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppaileva joukkue, Tampereen Ilves on ottanut makean 2-4 voiton KooKoosta ja kasvattanut piste-eron jo kuuteen (6) pisteeseen, kun jäljellä on kaksi peliä runkosarjaa.

Jukureilta vaadittaisiin kaksi täyttä pistepottia, kun vastaan asettuu jo torstaina 9.3 Rauman Lukko, joka on parantanut otteitaan runkosarjan loppua kohden, sekä maanantaina 13.3 runkosarjan viimeisessä ottelussa hyvän ja tasaisen kauden pelannut Lahden Pelicans.

Jukurit on voittanut tällä kaudella Lukon luvuin 5-2, 1-7, sekä jatkoajalla 4-3.

Lukko on parantanut otteitaan loppukautta kohden ja hampaankolossa on varmasti karvaan tappion maku, eikä pisteitä käydä ryöstämässä helpolla, vaikka Lukon pudotuspelihaaveet ovat jo kariutuneet.

Pelicans taistelee Porin Ässien kanssa runkosarjan kuudennesta sijasta ja tulee antamaan runkosarjan viimeisessä pelissä kaikkensa.

Pelicans ei ole vieraskentillä viimeisestä 10 ottelusta raapinut kuin kaksi (2) voittoa varsinaisella peliajalla, mutta pisteittä se on jäänyt vain neljässä (4) ottelussa.

Jukureiden kaksi täyttä pistepottia ei kuitenkaan anna automaattisesti oikeutta pudotuspeleihin, sillä tulikuuman Ilveksen tulisi hävitä molemmat otteluistaan varsinaisella peliajalla. Näissä otteluissa Ilves kohtaa ensin kotihallissaan Hakametsässä Lauantaina 11.3 Rauman Lukon, jonka tupsukorvat löylytti vieraissa juuri lukemin 3-5. Tässä kyseisessä ottelussa tamperelaisten tämänhetkinen taistelutahto näkyi, sillä Ilves oli ensimmäisessä erässä jo 2-0 häviöllä, mutta nousi tasoihin jo seuraavan 8 minuutin aikana. Myös fanien innostus mahdollisesta pudotuspelipaikasta kuului jopa television ja radion välityksellä.

Ilves kohtaa 13.3 runkosarjan viimeisessä ottelussaan Vaasan Sportin, joka on viimeisissä 9 ottelussa jäänyt pisteittä kahdeksan (8) kertaa. Myös Vaasan Sport on jo kaivanut uikkarit ja släpärit esiin, sillä joukkuella on kasassa tällä hetkellä 66 pistettä ja ovat sijalla 13.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tulokasjoukkueen vastustajilla on huomattavan paljon enemmän potissa. Ilves kun ei ole pudotuspelikarkeloihin viimeiseen viiteen vuoteen yltänyt kuin kerran. Nälkä, se on kova nuorella joukkueella!

163 Lukukerrat