Futsal maajoukkueen tulevaisuus hyvin sujuneiden EM-kisojen 2022 jälkeen

Vaikka poikaa ei vielä alankomaista saatukkaan tuotua kotiin asti, näytti Suomen maajoukkue kovia otteita vuoden 2022 ensimmäisessä Futsal-turnauksessa.

Kyseessä on siis jalkapallosta hieman yksinkertaisempi laji, jota pelataan pienemmällä joukkueella sekä pienemmällä kentällä. Käytännössä lajia voisi tekniikkansa puolelta luonnehtia jalkapalloksi, mutta siihen on yhdistetty salibändystä tuttu nopeus.

Toimintaa siis riitti pelien aikana koko rahan edestä, eikä katsojille varmastikaan jäänyt huonoa makua suuhun vaikka voittoa ei vielä tullutkaan.

 

Kuinka lohkovaihe sujui

Suomi lähti luonnollisesti tavoittelemaan voittoa myös näistäkin kisoista, kaikki muuhan olisi luonnollisesti turhaa.

Vaikka sitä kiiltävintä ja arvokkainta pokaalia emme vielä voittaneetkaan, oli tarjolla paljon mielenkiintoisia tapahtumia.

Heti kättelyssä vastaan asettui joukko alan parhaita joukkueita eri maista. Suomen kanssa samaan lohkoon sijoittuivat Kazakhstan, Slovenia sekä Italia. Vaikka vastustajat saattavatkin alussa näyttää todella kovilta, onnistui suomi päätymään lohkossa toiselle sijalla neljästä eri joukkueesta.

Tässä sijoitusessa auttoi etenkin Suomen 2 – 1 voitto Sloveniaa vastaan. Kyseisessä ottelussa pallon maalin perukoille saivat ahdettua Jyrkiäinen sekä Savoilainen. Molemmat maalit tapahtuivat hieman 30:00 minuutin jälkeen.

Vaikka lohkovaihe sujuikin loistavasti, odotti seuraavassa ottelussa 31. Tammikuuta Portugali. Vaikka tahto ja taktiikat olivatkin kovia, eivät ne silti riittäneet Portugalia vastaan. Ottelu päättyi valitettavasti Suomen tappioon yhden maalin erotuksella.

Tässä vaiheessa Suomen futsal maajoukkueen tarina olikin saatettu loppuun tämän turnauksen osalta. Vaikka voittoa ei tullutkaan, oli esitys jo huomattavasti parempi kuin aikaisempina vuosina.

Esimerkiksi tulevaisuudessa Suomella onkin oikeasti loistava mahdollisuus napata itselleen mitali.

Vuoden 2024 kisat lähestyvät

Yksi asia jota jokaisen lajia seuraavan kannattaa miettiä on se, että tulevat vuoden 2024 UEFA:n järjestämät kisat pelataan osittain samoilla kokoonpanoilla kuin juuri nyt tammikuussa 2022 pelatut kisat.

Tarjolla tulee siis olemaan hyvin todennäköisesti samoja pelaajia sekä valmentajia. Myös pelaajille on jo nyt tarjolla viihdettä sekä jännitystä, sillä ensimmäiset uudet pikakasinot 2022 ovat jo aloittaneet kertoimien tarjonnan.

Muista myös ottaa haltuun vihjeemme ennen seuraavia kisoja, niin voit ottaa osaa vetojen asettamiseen.

Mikäli kertoimiin on uskominen näyttää juuri nyt erittäin vahvasti siltä, että seuraavissa kisoissa Suomi voisi sijoittua jopa 5 parhaan joukkoon. Tämä kuitenkin jää nähtäväksi, sillä seuraavan 2 vuoden aikana kerkeää varmasti tapahtumaan paljon asioita niin joukkueen kuin urheilunkin parissa.

217 Lukukerrat