Liigaennakko: JYP

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy perjantaina 8.9. ja Urheiluviihde käy läpi jokaisen Liigajoukkueen ennakkoasetelmat ja voimasuhteet kaudelle 2017-18.

Perustettu: 1923
Kaupunki: Jyväskylä
Kotiareena: LähiTapiola Areena
Päävalmentaja: Marko Virtanen
Mestaruudet: 2 (2009, 2012)

Viime kausi

Aikaisempien kausien kestomenestyjä JYP selviytyi viime kaudella suoraan puolivälieriin sijoituttuaan runkosarjassa neljänneksi. Yltäminen kolmen parhaan joukkoon oli pienestä kiinni, sillä KalPa saalisti vain yhden pisteen jyväskyläläisiä enemmän. Runkosarjassa JYP voitti varsinaisella peliajalla 28 kertaa, ja maaliero oli kolmanneksi paras Tapparan ja TPS:n jälkeen. Pudotuspeleissä hurrikaanilauma onnistui voittamaan HPK:n seitsemänteen otteluun venyneessä taistossa, mutta välierissä KalPa eteni jatkoon niin ikään seitsemännen kamppailun päätteeksi. Kausi päättyi Jyväskylässä kuitenkin mitaliin, sillä HIFK kaatui pronssiottelussa.

Saapuneet pelaajat

Alkavaan kauteen JYP lähtee vahvistetulla maalivahtiosastolla. Eetu Laurikainen ja Juho Olkinuora saapuvat tilkitsemään jyväskyläläisverkkoja. Puolustukseen JYP on haalinut Mikko Mäenpään, jonka paluu Sveitsistä Jyväskylään on upea uutinen. Myös Mikko Kuukka ja Nolan Yonkman edustavat jatkossa JYPiä. Hyökkäyskalustoa vahvistamaan on Jyväskylään saapunut Jarkko Immonen, joka kelpaisi mille tahansa Liigajoukkueista. Immonen tuo jyväskyläläisten vahvuuteen niin kokonaisvaltaisen paketin, että seuran kannattajat ovat varmasti enemmän kuin tyytyväisiä. Toisena erinomaisena hankintana Juuso Puustinen pelaa jatkossa punamustavalkoisten vahvuudessa. Puustinen on parhaimmillaan yksi Liigan parhaimmista maalintekijöistä.

Lähteneet pelaajat

JYPin alakerrasta ovat poistuneet Urho Vaakanainen, Mikko Salmio ja Juuso Pulli, joiden menetys on toki kolaus, mutta toisaalta joukkueen puolustus on edelleen erinomainen kokonaisuus kokemusta, fyysisyyttä ja vahvaa viivapeloitetta. Se kestää varmasti vertailun Liigan muihin huippujoukkueisiin. Hyökkäysosaston tärkeimmät lähtijät ovat Janne Tavi, Anssi Löfman sekä Topi Nättinen.

Kausi 2017-18

Mikäli JYPin maalivahtiosasto toimii, on joukkue alkavalla kaudella yksi Tapparan suurimmista haastajista. Jyväskylässä on valtavasti laatua jokaisella eri osa-alueella, ja hyökkäyspäässä Immosella, Tuppuraisella, Hytösellä ja kumppaneilla on hyvä mahdollisuus tehdä tuhoisaa jälkeä. Lisäksi JYPissä töitä tehdään pitkäjänteisesti, sillä Marko Virtanen jatkaa jyväskyläläisten päävalmentajana. Virtasen johdolla JYP on ollut vähintään viiden parhaan joukossa joka kausi. Näillä lähtökohdilla JYPin asiat ovat hyvällä mallilla. Runkosarjassa sijoitus tulee olemaan kolmen kärjessä.

Arvio

Sijalle 2

Kokoonpano

Maalivahdit:
41 Eetu Laurikainen
45 Juho Olkinuora

Puolustajat:
5 Juuso Vainio
7 Mikko Kalteva
16 Jaakko Jokinen
34 Alex Lindroos
37 Ossi Ikonen
43 Nolan Yonkman
47 Mikko Mäenpää
53 Joona Erving
60 Olli Aitola
61 Tuomas Salmela
91 Mikko Kuukka

Hyökkääjät:
9 Joonas Nättinen
12 Jani Tuppurainen
14 Antti Suomela
15 Juha-Pekka Hytönen
17 Juuso Puustinen
21 Valtteri Hotakainen
23 Ossi Louhivaara
26 Jarkko Immonen
27 Riku Tiainen
28 Miika Lahti
29 Joel Sund
31 Arttu Likola
32 Jerry Turkulainen
40 Micke Saari
55 Janne Kolehmainen
71 Henri Kanninen
88 Robert Rooba