Liigaennakko: Jukurit

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy perjantaina 8.9. ja Urheiluviihde käy läpi jokaisen Liigajoukkueen ennakkoasetelmat ja voimasuhteet kaudelle 2017-18.

Perustettu: 1970
Kaupunki: Mikkeli
Kotiareena: Kalevankankaan jäähalli
Päävalmentaja: Risto Dufva
Mestaruudet: 0

Viime kausi

Jukurit pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Liigassa. Joukkue oli yksi kauden suurimmista yllättäjistä heikosta sijoituksestaan huolimatta. Ennen Liigaan nostamista korostettiin, ettei mikkeliläisiltä vielä ensimmäisellä kaudella odoteta menestystä, sillä se olisi liian haasteellista. Ensimmäisellä kaudella Jukureiden mahdollisuudet romuttuivat talvella, sillä tuolloin mikkeliläiset pelasivat pitkän jakson heikoilla tuloksilla. Viime kauteen nähden muutoksia on tehty maltillisesti, ja tärkeänä asiana on ollut hyvä terveystilanne, sillä viime kaudella Liigan uusi tulokas kärsi loukkaantumisista vähän.

Saapuneet pelaajat

Maalivahtiosastolle Jukurit on hankkinut Juhana Ahon SaPKosta. Puolustusta tukemaan on Mikkeliin saapuneet Ville Räsänen ja Hannu Pikkarainen, jonka viime kaudet ovat vierähtäneet Saksassa. Pikkaraisen tuoma kokemus on tervetullutta, vaikkakin miehen viime kauden teholukema -17 ei ole sieltä lupaavimmasta päästä. Hyökkäyspäähän Mikkeliin ovat matkanneet Markku Flinck sekä Julius Vähätalo.

Lähteneet pelaajat

Viime kauden jälkeen Jukureista ovat siirtyneet sivuun Miika Koivisto, Mika Norja, Marko Kauppinen ja Olli Sipiläinen. Heistä isoimpana menetyksenä voidaan pitää Koivistoa, joka pelasi viime kaudella vahvasti mikkeliläisten alakerrassa.

Kausi 2017-18

Viime kaudella Risto Dufva sai muun valmennusjohdon kanssa Jukureiden materiaalista irti lähes kaiken mahdollisen, mutta sama pitäisi tehdä myös alkavalla kaudella. Muuten pudotuspeleihin pääseminen ei vaikuta realistiselta tavoitteelta. Materiaali on edelleen Liigan yksi kapeimmista, ja pahimmillaan loukkaantumisongelmat voivat sotkea menestymismahdollisuudet entisestään. Valmennus sai Jukureiden monet pelaajat näyttämään viime kaudella parastaan, sillä sisäisen pistepörssin seitsemästä kärkinimestä peräti kuusi teki uuden piste-ennätyksensä Liigassa. Nyt erityisesti Koiviston puuttuminen puolustuspäässä on suuri miinus. Runkosarjan sijoitus lienee kolmen viimeisen joukossa.

Arvio

Sijoitus 13-15

Kokoonpano

Maalivahdit:
1 Valentin Dufva
30 Sami Rajaniemi
35 Juhana Aho

Puolustajat:
2 Henri Auvinen
3 Keni Karalahti
4 Teemu Suhonen
5 Ville Hyvärinen
6 Ville Räsänen
7 Samuli Piipponen
8 Mikko Kokkonen
43 Antti Jaatinen
48 Hannu Pikkarainen
52 Valtteri Hietanen

Hyökkääjät:
9 Miika Roine
15 Ville Leskinen
16 Teemu Henritius
18 Zach Budish
19 Nestori Lähde
20 Janne Kumpulainen
23 Turo Asplund
25 Joonas Kalliola
33 Janne Ritamäki
38 Teemu Tallberg
54 Jesper Piitulainen
61 Markku Flinck
82 Henrik Koivisto
88 Julius Vähätalo