Liigaennakko: HPK

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy perjantaina 8.9. ja Urheiluviihde käy läpi jokaisen Liigajoukkueen ennakkoasetelmat ja voimasuhteet kaudelle 2017-18.

Perustettu: 5.12.1929
Kaupunki: Hämeenlinna
Kotiareena: Ritari-areena
Päävalmentaja: Antti Pennanen
Mestaruudet: 1 (2006)

Viime kausi

Edellinen kausi oli HPK:lta monella tavalla onnistunut. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut ritariryhmä pääsi suoraan puolivälieriin, ja sielläkin he antoivat JYPille erinomaisen vastuksen. Välieräpaikka ratkesi jyväskyläläisten hyväksi vasta seitsemännessä ottelussa. Viime kaudella HPK nappasi runkosarjassa 23 voittoa varsinaisella peliajalla, joka on viisi enemmän kuin vuotta aiemmin. Päävalmentaja Antti Pennanen sai hämeenlinnalaiset vahvaan vireeseen ja hän jatkaa työssään alkavallakin kaudella.

Saapuneet pelaajat

Maalivahtiosastolla ei ole muutoksia kesän aikana tapahtunut, mutta muilla osa-alueilla sitäkin enemmän. Uudet sopimukset Kerhon kanssa ovat tehneet jo entuudestaan seuralle tutut Kristian Vesalainen, Miro Ruokonen, Robert Leino, Niklas Friman, Miro Ruokonen ja Filip Krivosik. Uusina pelaajina Hämeenlinna saa vahvuuteensa Miro Karjalaisen, Markus Niemeläisen, Mikko Lehtosen, Victor Backmanin, Nikolaj Kragin sekä Roope Laavaisen. Uusista tuttavuuksista Lehtosella, Karjalaisella, Niemeläisellä ja Kragilla on NHL-varaukset, kun taas Vesalainen ja Krivosik ovat varausikäisiä tänä vuonna.

Lähteneet pelaajat

Viime kauden jälkeen HPK:n vahvuudessa eivät enää jatka muun muuassa Joni Tuulola, Sakari Manninen, Niko Kapanen, Henrik Forsberg, Eero Somervuori ja Julius Valtonen. Erityisesti Tuulolan lähteminen on takaisku hämeenlinnalaisten takalinjoille, mutta Tuulola ei saanut edellisessä seurassa pelaajauransa seuraavaa kehitysaskelta. Jatkossa nuori puolustaja pelaa Sportin vahvuudessa. Viime kauden jälkeen HPK menetti runsaasti kokemustakin, sillä Kapanen, Forsberg ja Somervuori lukeutuvat jo hieman vanhemman sukupolven pelaajiin. Heistä Forsberg ja Somervuori jatkavat pelaajauraansa, Kapanen ei. Heidän lisäksi muutama kaveri jatkaa kiekkoilua Mestiksessä.

Kausi 2017-18

HPK:n joukkueessa keski-ikä alkavalla kaudella on lähes tasan 23 vuotta. Liigasta kokemusta on lähes 3500 ottelun verran, mutta kansainvälisellä tasolla esimerkiksi NHL-otteluita koko miehistöllä on vyöllään vain muutama kappale. Joonas Lehtivuori, Juho Keränen, Janne Lahti ja Severi Sillanpää lukeutuvat HPK:n kokeneimpiin pelaajiin, ja erityisesti Lahti on hyökkäyspäässä merkittävässä roolissa. Alkavalla kaudella HPK tulee todennäköisesti kamppailemaan sijoituksista kuuden parhaan joukossa. Olisi yllätys, jos Hämeenlinnassa jäätäisiin pudotuspelien ulkopuolelle.

Arvi0

Sijoille 3-5

Kokoonpano

Maalivahdit:
1 Ukko-Pekka Luukkonen
33 Emil Larmi
35 Antti Karjalainen

Puolustajat:
3 Jimi Jalonen
3 Joonas Lehtivuori
5 Jesper Lindgren
6 Niklas Friman
10 Mathias Porseland
23 Joel Olkkonen
25 Roope Laavainen
37 Niclas Almari
38 Miro Karjalainen
42 Otto Latvala
56 Markus Niemeläinen
74 Petteri Nikkilä

Hyökkääjät:
7 Otto Paajanen
8 Mikko Lehtonen
11 Oula Palve
15 Erkka Seppälä
16 Harri Kainulainen
19 Juho Keränen
21 Jere Innala
26 Nikolaj Krag
27 Filip Krivosik
28 Jaakko Turtiainen
29 Miro Ruokonen
40 Olli Maansaari
44 Victor Backman
47 Janne Lahti
62 Robert Leino
67 Severi Sillanpää
80 Teemu Turunen
82 Eetu Tuulola
93 Kristian Vesalainen