Liigaennakko: HIFK

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy perjantaina 8.9. ja Urheiluviihde käy läpi jokaisen Liigajoukkueen ennakkoasetelmat ja voimasuhteet kaudelle 2017-18.

Perustettu: 15.10.1897
Kaupunki: Helsinki
Kotiareena: Helsingin jäähalli
Päävalmentaja: Ari-Pekka Selin
Mestaruudet: 7 (1969, 1970, 1974, 1980, 1983, 1988, 2011)

Viime kausi

Viime kausi oli HIFK:n osalta hyvin epätasainen. Joukkue lähti kauteen yhtenä mestarisuosikkina, mutta päävalmentajana toiminut Antti Törmänen ei saanut oikeastaan missään vaiheessa helsinkiläisiä pelaamaan materiaalinsa edellyttämällä tavalla. Pudotuspeleihin joukkue ylsi nipin napin viimeisten joukossa. Punapaitaiset sijoittuivat sarjassa lopulta neljänneksi, mikä oli kaikki käänteet huomioiden kohtuullisen hyvä lopputulos. Runkosarjassa HIFK saalisti ainoastaan 22 voittoa varsinaisella peliajalla. Tästä huolimatta joukkueen ottelut keräsivät hyvin yleisöä, keskiarvon ollen liigan paras 7000:lla silmäparilla.

Saapuneet pelaajat

Kesän aikana HIFK on vahvistunut monella uudella pelaajalla, maalivahdista lähtien. Helsinkiläisten maalia vartioi alkavalla kaudella Atte Engren, ja uusista puolustajista mainittakoon Teemu Laakso ja Ville Varakas. Hyökkäyspäätä vahvistamaan ovat saapuneet Juha-Pekka Haataja, Jerry Ahtola, Juhani Tyrväinen sekä Patrick Carlsson ja Erik Thorell. Näistä viimeisimpänä mainittu oli kova hankinta HIFK:lta, sillä Thorell oli Liigan parhaimpia hyökkääjiä viime kaudella, sijoittuen pistepörssissä kahdeksanneksi 44 (24+20) tehopisteellä TPS:n paidassa.

Lähteneet pelaajat

Viime kauden jälkeen HIFK:sta ovat muihin maisemiin lähteneet Corey Elkins, Daniel Gillfors, Matt Generous, Roope Hinz, Mikael Johansson ja esimerkiksi Jasse Ikonen. Heidän lisäkseen muiden muassa Kai Kantola, Arttu Luttinen ja Juhamatti Aaltonen eivät enää edusta pääkaupunkiseutulaisia. Joukkue on menettänyt valtavasti kokemusta ja johtajuutta, mutta uusista pelaajista etenkin Ahtola ja Haataja tuovat edellä mainittuja ominaisuuksa.

Kausi 2017-18

HIFK aloittaa uuden projektin uudenpäävalmentajan alaisuudessa. Joukkue hankki uudeksi käskyttäjäkseen Ari-Pekka Selinin, joka ilmoitti ensimmäiseksi, että Helsingissä laitetaan työhaalarit päälle. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan eittämättä yksi Liigan kovimmista. Punapaitojen materiaalilla tulisi taistella mestaruudesta kaudesta toiseen, mutta uuden päävalmentajan myötä ensimmäinen kausi mennee vielä muokatessa miehistöä omannäköiseksi. Uusi valmennus tietää, että joukkueessa resurssit ja odotukset ovat poikkeuksellisen suuria, joten tuloksiakin pitää tulla nopeasti. Rima ja vaatimustaso on korkealla.

Arvio

Sijoille 3-5

Kokoonpano

Maalivahdit:
30 Kevin Lankinen
31 Niilo Halonen
37 Niklas Bäckström
53 Atte Engren

Puolustajat:
2 Teemu Laakso
3 Joe Finley
4 Oliwer Kaski
8 Ville Varakas
11 Saku Salmela
24 Ryan O’Connor
41 Miro Heiskanen
42 Teemu Eronen
43 Miihkali Teppo
44 Elias Ulander
47 Juuso Salmi

Hyökkääjät:
12 Juhani Tyrväinen
14 Teemu Engberg
19 Janne Hämäläinen
21 Mika Partanen
27 Juha-Pekka Haataja
28 Jerry Ahtola
32 Lennart Petrell
38 Panu Mieho
45 Micke-Max Åsten
51 Juha Jääskä
56 Lauri Kulmala
72 Patrik Karlsson
74 Henri Tamminen
78 Niklas Nordgren
80 Thomas Nykopp
82 Jarkko Malinen
86 Erik Thorell
88 Joonas Rask